HomeOpleidingenTrainingenWorkshopsDocentenNieuws & InspiratieContact

    

Holistische Visie    

 

Wat betekent holistisch of een holistische visie?

De woorden ‘holistisch’ en ’holisme’ komen van het Griekse woord Holos dat heel betekent. Een holistische visie gaat uit van verbondenheid met het geheel en een benadering van het kind als totaliteit met als doel om dit heel zijn ook te ervaren. Een holistische benadering bevordert bewustwording en het zelfherstellende vermogen. In de holistische werkwijze van Arterre wordt met kinderen spelenderwijs gewerkt aan balans en evenwicht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel opzicht.

  

Hoe komt deze visie/werkwijze verder naar voren bij Holistische Kinderyoga?

Holistische Kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. De holistische werkwijze van Arterre bestaat hierbij uit een speciaal ontwikkeld programma dat naast yoga oefeningen en spelvormen biedt die het holistisch karakter van yoga verdiept en versterkt. Deze werkwijze versterkt de totaalbeleving bij kinderen, waardoor zij yoga elementen ook in hun dagelijkse leven makkelijker kunnen integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven. De visie van Arterre is een benadering waarbij ruimte wordt gegeven aan de eigenheid en unieke kwaliteiten van elk kind en waarbij het mag zijn wie het is.

  

En voor cursisten….

Een holistische visie is uiteraard niet een werkwijze die louter slaat op een lesprogramma alleen. Naast ruimte voor groei en ontplooiing door het programma gaat het hierbij tevens om de sfeer en wisselwerking tussen docenten en cursisten gedurende lesdagen en daarbuiten. Ook hierbij is  het uitgangspunt van Arterre een sfeer van verbondenheid tot stand te brengen waarbij een ieder met aandacht wordt begeleid en wordt gerespecteerd binnen zijn eigenheid en mogelijkheden.

   

                                     Terug naar hoofdpagina Holistische Kinderyoga

   

 

   

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.