HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

 

             Training MindfulTeens & Meditatie

 

 

                            'Als water door stil te staan helder kan worden,

                          hoeveel groter is dan het vermogen van de geest'
                                                         
Chuang Tzu

 
Bij de 2-daagse training MindfulTeens wordt gewerkt vanuit een Meditatie & Mindfulnessprogramma toegespitst op tieners en jongeren tussen 12-19 jr.
Als er een leeftijdsgroep is die baat kan hebben bij Mindfulness, dan is het wel de tiener/ jongere! Overbelasting, overprikkeling en depressie worden helaas steeds jonger geconstateerd. Thema's als eigen identiteit, omgaan met stress en prestatiedruk, het vinden van balans ondanks alle fysieke en mentale veranderingen die je ervaart, het aangaan van vriendschappen en social media zijn voor deze doelgroep actueler dan ooit. Tieners/jongeren staan voor veel persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen, maar zijn ook nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en handvatten om in het leven te staan. Mindfulness vormt voor tieners dan ook een waardevolle bijdrage in hun zoektocht naar eigen identiteit en weg naar volwassenheid.
 

 
Het programma Meditatie & Mindfulness met tieners wordt afgestemd op de leefwereld van de tiener/jongere: er wordt gewerkt vanuit diverse oefeningen, meditaties, verhalen en metaforen, Mindful yoga en loopmeditaties, die binnen de aangedragen thema's ook als complete les kunnen worden aangeboden. Ook worden werkvormen rond gedichten en tekenen ingezet, bv. bij de oefening 'De Golf' waarbij de tiener de verschillende vormen van stress tekent. Het programma is erop gericht dat praktische oefeningen en handreikingen door de tiener/ jongere direct in het dagelijks leven kunnen worden toegepast.

 

Onderwerpen die bij het programma Meditatie & Mindfulness met tieners aan bod komen:
-bewustwording van gedachten/ oordelen/ automatische piloot
-aandachtstraining en concentratie
-omgaan met verschillende vormen van stress (met speciale aandacht voor situatie op school)
-ontwikkelen lichaamsbewustzijn, je adem als anker
-stilstaan bij 'lastige' emoties
-je weg vinden binnen vriendschappen / social media
-aanvaarding van de 'dingen zoals ze zijn'
-liefdevolle vriendelijkheid ontwikkelen naar jezelf en anderen

Meditatie & Mindfulness kan een tiener ondersteunen om meer in het moment te blijven/ plezier te ervaren, beter om te gaan met stress op school en draagt bij aan een algemeen gevoel van psychisch en fysiek welbevinden. Nachtrust kan verbeteren en een vermindering van rusteloosheid en piekergedachten. Vergroting van empathie en eigenwaarde draagt bij aan het ontwikkelen van gezonde sociale relaties. Het op deze leeftijd herkennen/aanpakken van depressie symptomen kan bovendien de kans verminderen op het ontwikkelen van depressie op latere leeftijd.

 

De training MindfulTeens is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing (10 punten).

 

 

Voor Wie?
De training vormt een bijscholing voor degenen die meditatie-en mindfulnesstechnieken willen integreren in een werkveld met tieners. Deze training is uitermate geschikt voor (kinder-) yogadocenten en (kinder-) therapeuten en coaches die zich willen specialiseren in het toepassen van meditatie- en mindfulness binnen hun praktijk. De training vormt tevens een specialisatie/verdieping voor deelnemers die reeds de 4-daagse opleiding Meditatie & Mindfulness met kinderen hebben gevolgd.

 

Afronding:

Deelnemers die reeds de 4-daagse opleiding Meditatie & Mindfulness met kinderen of elders een volledige opleiding voor Mindfulness met kinderen hebben gevolgd, ontvangen het specialisatie-certificaat MindfulTeens. Overige deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

De training MindfulTeens & Meditatie valt goed te combineren met de geaccrediteerde opleiding Meditatie & Mindfulness met kinderen.

 

 

                                                                                              

 

                                                  Training Meditatie & Mindfulness met Tieners:

             

 MindfulTeens & Meditatie     
 MindfulTeens & Meditatie     

25 mei en 15 juni 2019  Nijmegen

19 en 26 januari 2929 Nijmegen

 10.30-16.30 u.
10.30-16.30 u.

220
220

 

Prijzen zijn incl.  trainingsmap en materialen en vrijgesteld van BTW

 

Locatie:
Groesbeekseweg 119, Nijmegen

 

 

Inschrijven klik hier

 

 

Merel Fokkema

 

Merel Fokkema (1975) verdiepte zich na haar opleiding orthopedagogiek en maatschappelijk werk in Mindfulness en yoga. Zij volgde o.a. de opleiding tot MBSR/MBCT trainer aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness en is aangesloten bij categorie 1 trainers van het VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen). De combinatie van Mindfulness, yoga en de natuur spelen een grote rol binnen haar trainingen aan jong en oud en zij ondersteunt daarnaast ouders, leerkrachten en therapeuten vanuit Mindful Coaching. Merel hoopt iedereen met haar inspirerende Mindfulness trainingen te begeleiden naar een meer ontspannen en rijker leven!

 

 

Copyright Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.