HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

Sneeuwengel maken

 

 

We hebben in Nederland niet de hele winter sneeuw....toch kun je altijd en overal een sneeuwengel maken. Dit is een leuke oefening voor een kinderyoga- of spelles!                  De oefening helpt je tevens om te gronden, bijv. als voorbereiding op een eindontspanning.

Ga op je rug op de grond of mat liggen. Armen liggen gestrekt naast het lichaam en ook de benen zijn gestrekt. Eerst rol je zachtjes je hoofd heen en weer. Vervolgens veeg je op een inademing met je armen omhoog en met je benen zijwaarts naar buiten. Op een uitademing veeg je je ledematen weer terug naar de uitgangspositie. Veeg zo enkele malen rustig met armen en benen heen en weer, alsof je een denkbeeldige engelafdruk in de sneeuw wil achterlaten. Voel even na...hoe voelt het om een engelafdruk te maken in de sneeuw?

Maak ook eens een sneeuwengel buiten in de sneeuw!

Het maken van een sneeuwengel als er 'echte'sneeuw ligt is natuurlijk helemaal een feest! De eerste stap is het vinden van een ongestoord vlak van sneeuw. De volgende stap is dat je op je rug gaat liggen met uitgestrekte armen en benen in het midden van de sneeuw. De ledematen worden vervolgens heen en weer geveegd, waardoor er een afdruk gecreŽerd wordt in de sneeuw. Als dit klaar is, heeft de sneeuwengel de vorm van een engel waarbij door de beweging van de armen de 'vleugels' zijn gevormd en een 'engelenjurk' door de beweging van de benen. Stap er maar voorzichtig uit en kijk naar het resultaat!