HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

    

Twisterdans

  

 

Allereerst speel je het spel Twister op een origineel Twisterkleed of met gekleurde ringen/stippen die je in de ruimte legt met c.a 15 cm afstand. Met een draaischijf wordt aangegeven op welke kleur je met welke voet of hand mag gaan staan (zonder draaischijf kan de docent dit aangeven b.v. zet je rechterhand op geel en je linkerhand op blauw).

Zo kom je in allerlei vreemde, grappige, gedraaide (twist)houdingen te staan welke tevens aanspraak doen op je behendigheid en evenwicht. Door het spel met meerdere kinderen te spelen kan dit een hilarisch geheel en schouwspel opleveren, waarbij de kinderen onder en boven elkaar in allerlei houdingen doorkruipen.

  

Twisterdans op muziek

Doordat je met de groep geŽxperimenteerd hebt met verschillende bewegingsmogelijkheden onder, over en tussen elkaar door, kun je nu samen tot een Twisterdans komen. Ga niet al te ver van elkaar in de ruimte staan. Als de muziek klinkt (bij voorkeur niet te ritmisch)  maakt je een twisterdans waarbij je samen rustig bewegend onder, boven en tussen elkaar door danst/beweegt.

Dit levert altijd veel plezier en interactie in de groep op waarbij afstemming en samenwerking een grote rol spelen.

  

 speelt.