HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

Opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga
 

 

                                                                       Baby-yoga is samen balans vinden en liefde uitwisselen!

 

Opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga
Je bent van harte welkom bij de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga van Arterre als je wilt leren werken met baby- en dreumesyoga vanuit een holistische visie.

In de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga gaan we uit van het ‘helend spelen en ontspannen’ met jonge kinderen vanaf drie maanden tot ongeveer 2 jaar. Baby’s leren door aangeraakt te worden. Wanneer een baby in de baarmoeder van de moeder verblijft, ervaart hij een constante beleving van massage door de liefdevolle bewegingen van de moeder. Wanneer een baby geboren wordt heeft het aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ouders kunnen de kracht van positieve aanrakingen gebruiken om hun baby te troosten, met hem te communiceren en om de hechting te stimuleren. Baby-yoga en baby-massage zijn prachtige manieren om de baby tegemoet te komen in deze basisbehoeften. En bovenal geeft het baby’s en ouders ruimte om plezier en ontspanning te beleven met elkaar!

Massagetechnieken en yogatechnieken voor baby en ouder worden gecombineerd met spelletjes, liedjes en versjes. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen, waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen.

Na afronding van de opleiding ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan baby’s/ dreumesen in groepsverband met ouders. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk, kinderdagverblijf of kan bv. worden toegepast in muziek- en bewegingslessen of andere werkvormen met het jonge kind & ouder.

De 4-daagse opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Baby- en Dreumesyoga (2 dagen)

Babymassage (1 dag)
Therapeutisch werken met Baby & Ouder d.m.v. yoga en massage (1 dag)

De gehele opleiding Baby- en Dreumesyoga erkend door de
Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing (20 punten).

Voor wie?
De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Baby- en Dreumesyoga & Babymassage in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk als Baby- en Dreumesyogadocent willen starten.

Studiebelasting
De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt
38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

Afronding en certificaat
De eindopdracht bestaat uit het doorlopen van enkele trainingsopdrachten en het in eigen omgeving oefenen met een baby of dreumes (met ouder). Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Baby- en Dreumesyoga.
   

 

                              De Opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bestaat uit de volgende modules: 

Basis Baby- en Dreumesyoga (2dg)

Basis Baby- en Dreumesyoga (2dg)

19 sept. en 7 nov. 2019 Nijmegen

28 mrt. en 16 mei 2020 Dordrecht

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

220,-

220,-

Baby- en Dreumes Massage (1dg)
Baby- en Dreumes Massage (1dg)
10 oktober 2019 Nijmegen
17 april 2020 Dordrecht

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

110,-

110,-

Therapeutisch werken met Baby & Ouder* (1dg)

Therapeutisch werken met Baby & Ouder* (1dg)

14 november 2019 Nijmegen

5 juni 2020 Dordrecht

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

110,-

110,-

                         Bij gelijktijdige inschrijving voor gehele 4-daagse opleiding kortingsprijs 420,- euro

 

De modules kunnen afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald.

*De module Therapeutisch werken met Baby & Ouder is alleen als 'losse' dag te volgen i.c.m. basismodule Baby- en dreumesyoga ňf module Babymassage.

Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Baby- en Dreumesyoga  opleiding (basis- en aanvullende modules) ontvang je korting en zijn de kosten 420 euro (i.p.v. 450 euro). Prijzen zijn incl. opleidingsmap en materialen. Bij aanmelding ontvang je bericht over aanschaf van babypop om tijdens de lessen te gebruiken.

Een deel van het opleidingsbedrag (inschrijfgeld 90 euro) wordt direct bij aanmelding betaald. Na ontvangst van het inschrijfformulier en inschrijfgeld ontvang je een bevestiging van reservering.

 

Plaats:
Leslocatie Arterre Groesbeekseweg 119 Nijmegen of locatie Bloei Haringstraat 8a Dordrecht
 

 

Inschrijven klik hier

Docent

De opleiding wordt verzorgd door Lianne de Keizer, moeder van 2 dochters, docent baby- en dreumesyoga & babymassage, integratief kindertherapeut en docent (Mindful/Heartful) kinderyoga met een eigen praktijk voor kindertherapie, oudercoaching en training. Lianne studeerde pedagogiek en psychotherapeutische wetenschappen en verricht naast haar werk als kindertherapeut ook werkzaamheden als opleider en assessor bij de Ned. Academie voor Psychotherapie. 

(lees verder docenten pagina)

    

 

 

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.

Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min.

 

 

 

 

 

 

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.