HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

  

     

 

  

opleiding          

Creatief Danscoach met kinderen

 

Wil je handvatten en vaardigheden ontwikkelen als coach voor

het toepassen van danscoaching met kinderen? 

Dan is deze  opleiding tot ceatief danscoach met kinderen vast iets voor jou!

 

De opleiding Creatief Danscoach met kinderen bestaat uit de modules:

Dansexpressie met kinderen (2 dg)
Creatieve Danstherapie met kinderen (2 dg)
 

Dansen met kinderen
Lichaamstaal- beweging is de meest oorspronkelijke manier van communiceren. Als sinds mensenheugenis wordt er bij vele volksstammen gedanst om tot communicatie, verbinding en zelfs genezing te komen. Ook voor kinderen vormt lichaamstaal en beweging doorgaans de meest natuurlijke uitingsvorm (i.p.v. praten). Dans(-expressie) in groepsverband leent zich dan ook bij uitstek voor creatieve en therapeutische toepassingen.


Helende dans
Omdat elk kind/jongere zijn eigen (danstaal) bewegingskarakteristiek heeft, kan hij zich d.m.v. beweging/danstherapie al dansende in alle vrijheid ontplooien. Zoals het ene kind de ruimte neemt, blijft het andere kind het liefst op een plek. Het kind laat al bewegend diverse patronen zien die teruggekoppeld kunnen worden naar zijn dagelijkse leven. b.v. in de communicatie met anderen; wat laat het kind non-verbaal zien, hoe maakt hij contact en hoe is zijn bewegingscommunicatie en verloop van het (dans)gesprek? Je danst wie je bent en hierin kan jouw eigen dans inzichten en oefenmomenten bieden om jezelf al dansend te ontwikkelen. Vanuit Creatieve Danstherapie wordt het kind gestimuleerd om zijn bewegingspatronen (en daarmee voel- en denkpatronen) te uiten, te verkennen en hierin stappen tot groei te maken waardoor het kind steeds meer ervaart dat hij er vanuit zijn eigenheid mag en kan zijn.


Opbouw opleiding
De opleiding tot Creatief Danscoach voor kinderen bestaat uit 2 delen: basismodule Dansexpressie en module Creatieve danstherapie. Vanuit de modules wordt de basis van dansexpressie met kinderen en de therapeutische toepassing binnen groepswerk verwerkt. De modules hebben elk hun eigen sfeer, kleur en invulling binnen het programma, maar sluiten als geheel op elkaar aan. Het is mogelijk om de modules in willekeurige volgorde te volgen. Bij weinig ervaring met dansexpressie met kinderen valt het aan te raden om met de module Dansexpressie te starten. De modules zijn ook toegankelijk voor deelnemers om als op zichzelf staande training te volgen. Lees verder over de inhoud bij de betreffende modules.

 

De Opleiding Creatief Danscoach bestaat uit de volgende modules:

Dansexpressie met kinderen (2dg)

17 en 31 januari 2020  Nijmegen

10.30-16.30 u.

220,-

Creatieve Danstherapie met kinderen (2dg)

7 en 14 februari 2020  Nijmegen

10.30-16.30 u.

220,-

                                             Bij gelijktijdige inschrijving voor gehele 4-daagse opleiding kortingsprijs 420,-


 

Toelating:
De opleiding Arterre Creatief Danscoach is toegankelijk voor deelnemers met enige danservaring, dansdocenten/ (kinder-)yoga/ bewegingsdocenten en kindertherapeuten/coaches. De modules zijn tevens als afzonderlijke modules toegankelijk voor belangstellenden.


Afronding en certificaat
Na positieve afronding van beide modules + opdrachten kom je in aanmerking voor het certificaat Creatief danscoach met kinderen in groepswerk en ben je in staat om als Creatief danscoach een eigen praktijk te starten binnen groepswerk met kinderen/ jongeren, of je kennis en vaardigheden te integreren in het werkveld (bv. als coach, kinderyogadocent, leerkracht etc)
          


Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

 

Plaats & Duur

De opleiding Creatief Danscoach met kinderen bestaat uit 4 lesdagen van 10.30- 16.30 en vindt plaats

cultureel centrum 't Hert, Thijmstraat 40 Nijmegen. De opleiding kan tevens als specialisatierichting worden gevolgd binnen de opleiding Helend Kindcoach
 

 

Docent
Philip Bouvy o.a. gediplomeerd docent bewegingsexpressie / dansexpressie met jarenlange ervaring in het
werken met dans vanuit kleuter- tot en met volwassenenleeftijd.
 

 

De kosten bedragen 420,- (inclusief opleidingmap)

Een deel van het cursusgeld (inschrijfgeld 90,-) wordt bij inschrijving betaald
 

 

Inschrijven klik hier

             

                                                          

 

 

Copyright Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.