HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

Opleiding

Helend Kindcoach

Opleiding tot Kindercoach

 

             Getoetst door CRKBO, KTNO geaccrediteerd door  BATC en VBAG 

 

'Draai je gezicht naar de zon,

en je schaduw zal achter je vallen'

Inayat Khan


Wil jij kindercoach worden of je werk met kinderen uitbreiden met individuele coaching?

 

Wil je kindgericht en krachtgericht coachen waarbij niet de methodiek maar het kind centraal staat?

 

En gebruik maken van holistische interventies en zienswijzen zodat het kind binnen kindercoaching in zijn totaliteit aangesproken kan worden?

 

Wees dan van harte welkom bij de opleiding tot Helend Kindcoach!

 

                                    
Helend Coachen

Kinderen van nu zijn bijzonder. Zij nemen intens waar en staan open voor alle indrukken die op hen af komen. Hierdoor zijn zij gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen. Bewust, maar ook onbewust, beleven zij de wereld om zich heen intens. In de huidige tijd komt er veel op kinderen af. Sommige kinderen raken hierdoor uit balans en/ of ervaren 'problemen'. Met deze kindercoach opleiding leer je kinderen 'tools' voor het leven mee te geven om in hun kracht te blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving en daarbij hun hart volgend.


Zelfhelend Vermogen

De opleiding tot kindercoach, ontwikkeld door Arterre, kan regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun algehele ontwikkeling.

De opleiding bestaat uit een basismodule Helend Kindcoach + specialisatie-richting naar keuze.

Het kind wordt door een Arterre Helend kindcoach in zijn totaliteit benaderd en bevestigd in zijn natuurlijk helende vermogen. De werkwijze bevordert op een speelse en kindgerichte wijze de bewustwording van kinderen. Het geeft kinderen op positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met de uitdagingen die het kind op zijn pad tegenkomt bij bijv. hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking. Kinderen beschikken over de unieke gave om vanuit speelsheid op natuurlijke wijze oefeningen en technieken op te nemen en hierdoor direct te kunnen integreren wat voor hen passend voelt. Door oefeningen en technieken aan te vullen met helende verhalen die zijn afgestemd op de situatie of hulpvraag van het kind kan de natuurlijke opname  worden bekrachtigd. Zo kan het kind op diep niveau ontdekken en ervaren waar zijn/haar kracht en talent ligt en welke 'tools' passend zijn voor zijn/haar situatie. Doorgaans betekent het in de praktijk dat kinderen en hun ouders na een kortdurend traject van coaching weer 'zelf' verder kunnen en dat zij hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in hun dagelijkse leven.

 

Holistisch Mensbeeld

Als Helend Kindcoach ben je in staat om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar individueel te begeleiden naar eigen kracht en geluk. Als Helend Kindcoach ben je in staat om het kind vanuit een totaliteit te zien, de  taal van het kind te leren en te beoordelen welke ingang het beste aansluit bij het unieke kind. Je leert om jezelf als instrument in te zetten binnen de coaching en tevens te werken met technieken die aansluiten bij het holistische mensbeeld. Zoals o.a. kunstzinnige werkvormen, therapeutisch spel, werkvormen vanuit mindfulness en heartfulness, (therapeutische)kinderyoga, systeemgerichte werkvormen en het werken met therapeutische verhalen en metaforen. Je leert om een uniek en op maat gericht coachingstraject op te zetten waarbinnen de mogelijkheden en wensen van het kind leidend zijn. Binnen jouw coaching ontdekt het kind manieren om klachten te reguleren zodat het kind zich gezond en gelukkig verder kan ontwikkelen.

 

Zie voor verdere inhoud van het programma Helend Kindcoach lees verder...

 

Eigen Proces

Gedurende de opleiding tot kindercoach zul je bij jezelf ook innerlijke processen tegenkomen die je aangaat/leert te reflecteren waardoor je zelfinzicht zal gaan groeien. Je leert ook jouw  eigen kwaliteiten (her-)kennen die je in combinatie met alle opgedane kennis, ervaringen en vaardigheden kan integreren in jouw werk als kindercoach. De specialisatie-richting die je in combinatie met de basismodule kiest (creatief, mindful, heartful of lichaamsgericht) zal extra input, voeding en kleur geven aan jouw eigen ontwikkeling čn praktijk als volwaardig kindercoach.

 

Marloes:

“Met alle tools die ik hier heb mogen ontvangen, een schatkist vol met mooie oefeningen ga ik verder bouwen, mijn praktijk mag groeien, het aanbod in mijn eigen praktijk ook en ik groei verder mee. Als kapitein van mijn eigen schip.”
“De opleiding gaf me, net als alle andere opleidingen bij Arterre, weer zo’n warm gevoel waarin ik weet dat dit is waarin ik thuis hoor. Dit is wie ik ben. Een coach in het mogen laten ‘zijn’ van kinderen, geen manusjevanalles te midden van de strijd. Mooi om te ontdekken.”

Laura:

"Ik heb met veel plezier en verwondering de opleiding gevolgd. Ik vond Lianne een hele duidelijke en vriendelijke docent. Iemand waar ik tegenop kan kijken mbt het worden van een Helend Kindcoach. De vormgeving van de lessen sprak mij erg aan en is voor mij een fijne leeromgeving geweest. Bedankt hiervoor!”

Ann:

"Ik heb heel veel inzichten gekregen in kinderen, in het werken met kinderen en een manier waarop je een coachingstraject kunt begeleiden. Ik heb geleerd om kennis om te zetten in de praktijk en hoe je met kinderen kunt werken en omgaan. Ik heb geleerd doorheen de opleiding dat ik een natuurlijke gave heb om met kinderen om te gaan, waarbij ik vooral vertrouw op mijn intuďtie die meestal wel het juiste aangeeft in het moment zelf. Mijn intuďtie zet ik samen in met de kennis en voorbeelden die we geleerd hebben en dat werkt goed samen. De holistische visie van de opleiding komt duidelijk naar voren en dat sluit volledig bij me aan. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ben een stuk zelfstandiger geworden!”
“De mede-cursisten en Lianne vond ik super leuke mensen. Lianne is iemand die het gewoon helemaal heeft als kindercoach en kindertherapeut, enzoverder, dus een betere docent kan ik me nog steeds niet voorstellen.”

Opbouw
De totale opleiding bestaat uit:

* Telefonisch intakegesprek (vaststellen van persoonlijke leerdoelen en competenties)

 
* Basismodule Helend Kindcoach van 8 dagen (incl. moduledag Helende verhalen)

 
* Aanvullende keuzemodule/specialisatie, te kiezen uit 1 van de volgende specialisaties:

 -Mindful/Meditatief + opleiding Meditatie & Mindfulness (4 dagen)

-Heartful/Intuďtief + opleiding HartFocus & Heartfulness (4 dagen)

-Lichaamsgericht/Body + basis module of totale opleiding Therapeutische Kinderyoga (5 of 8 dagen)
-Expressief/Dansant
+ opleiding Creatief Danscoach met kinderen (4 dagen)
-Baby/Healing start
+ opleiding Baby- en Dreumesyoga (4 dagen)

-Creatief/Kunstzinnig + opleiding Tekening Lezen/Helend Tekenen (5 dagen)

 
* Afsluitend groeps-assessment (beoordelen van de totale groei en toetsing van de competenties a.h.v. beeld en reflectie van de Helend Kindcoach

Afronding

Na afronding van de gehele opleiding (basismodule + specialisatie naar keuze) ben je gecertificeerd om een eigen praktijk te starten als Helend Kindcoach en/of je kennis en vaardigheden te integreren in een werkveld met kinderen.

 

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt 88 uur (48 contacturen en zelfstudie) vanuit de basismodule en min. 33 uur (24 contacturen en zelfstudie) voor de specialisatie naar keuze. Totale studiebelasting is hiermee min. 121 uur (w.o. 72 contacturen).

 

Toelating
De  opleiding is toegankelijk voor deelnemers die zich wilenl verdiepen in individuele coaching aan kinderen door middel van kunstzinnige, lichaamsgerichte, mind- en hartgerichte interventies en met gebruik van helende verhalen, waarbij een holistische visie en werkwijze centraal staat. Het instapniveau voor deze opleiding is HBO, of MBO4 met relevante bijscholingen. Bij twijfel kun je contact opnemen.

 

Plaats, duur en kosten:

De basismodule bestaat uit 8 lesdagen van 10.30- 16.30 en wordt gegeven in centrum Anahata Van Trieststraat 14 in Nijmegen of leslocatie  Jozef Reusenslei 182 Borsbeek/Antwerpen.

Voor aanvullende specialisatie: zie betreffende pagina.

 

 

                                                                       Data Opleiding Helend Kindcoach

Basis Helend Kindcoach (8dg)

Basis Helend Kindcoach (8dg)

Basis Helend Kindcoach (8dg)

Basis Helend Kindcoach (8dg)

2019-2020: 14-9/ 5-10/ 2-11/ 16-11/ 30-11/ 14-12/ 11-1/ 1-2 Nijm.

2019-2020: 8-11/ 22-11/ 24-1/ 31-1/ 21-2/ 20-3/ 3-4/ 10-4 Utrecht

2020: 15-2/ 7-3 / 21-3 / 4-4 / 18-4 / 23-5 / 6 -6 / 20-6  Nijmegen

2020: 21-2/ 27-3/ 24-4/ 15-5/ 19-6/ 11-9/ 9-10/ 13-11 Antwerpen

10.30-16.30 u

10.30-16.30 u 

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

890

890

€ 890

€ 890

Meditatie & Mindfulness (4dg) *keuzespecialisatie specialisatie Mindful/Meditatief  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 u. 450
HartFocus & Heartfulness (4dg) *keuzespecialisatie specialisatie Heartful/Intuitief   afh. keuze startdatum 10.30-16.30 u. 420
Therapeutische Kinderyoga (5 of 8dg) *keuzespecialisatie specialisatie Lichaamswerk/body  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 u. 550
Creatief Danscoach met kinderen (4dg) keuzespecialisatie specialisatie Expressief/Dansant  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 u. 420
Baby- en Dreumesyoga (4dg) keuzespecialisatie specialisatie Baby/Healing start  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 u. 420

Tekening Lezen en begrijpen (5dg) *keuzespecialisatie

specialisatie Creatief/Kunstzinnig  afh. keuze startdatum

10.30-16.30 u.

550

 

 

 

Inschrijven klik hier

 

 

Kosten

Basis Helend Kindcoach: € 890,- + kosten specialisatie afhankelijk van te kiezen traject

De kosten zijn incl. uitgebreide opleidingsmap

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW.

 

Docenten:

De basisopleiding wordt verzorgd door Lianne de Keizer, moeder van 2 dochters, integratief kindertherapeut en docent (Mindful) kinderyoga met een eigen praktijk voor kindertherapie, oudercoaching en training. Lianne studeerde pedagogiek en psychotherapeutische wetenschappen en verricht naast haar werk als kindertherapeut ook werkzaamheden als opleider en assessor bij de Ned. Academie voor Psychotherapie.  (lees verder docenten pagina)

  

 

Binnen de basisopleiding wordt in Nijmegen een module Helende verhalen verzorgd door verhalencoach/ schrijfster Anneke van der Meer.

In lesplaats Antwerpen wordt deze moduledag verzorgd door Lianne de Keizer.

Zie voor docenten specialisatie- richtingen: bij de betreffende opleiding/module.

 

 

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.