HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

Opleiding Holistische Peuter-en Kleuteryoga

 Getoetst door CRKBO, KTNO geaccrediteerd door VYN, BATC, NVST, CAT en LVNG

 

 

 

 

Je bent van harte welkom bij de erkende opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga van Arterre als je wilt leren werken met peuter- en kleuteryoga vanuit een holistische visie.

  

In de  opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga gaan we uit van het 'helend spelen met kinderyoga’ vanuit de peuter- en kleuterleeftijd. Kinderen hebben in onze hectische maatschappij behoefte om al op jonge leeftijd handvatten aangereikt te krijgen om te filteren en bij zichzelf te blijven. Bij Holistische Peuter- en Kleuteryoga wordt geleerd het kind in zijn totaliteit aan te spreken d.m.v. yoga en daarop aansluitende holistische spelvormen.

 

Yogatechnieken, (ouder-en kindoefeningen), massage en zintuigen worden gecombineerd met spel, liedjes, versjes en korte verhalen waardoor wordt aangesloten op de mogelijkheden, fantasie en spanningsboog van het jonge kind. Thema's die dicht bij hun belevingswereld liggen (o.a. uit natuur/seizoenen, dierenwereld, kabouters, knuffels) wekken hun belangstelling en bieden houvast en veiligheid.

 

Na afronding van de opleiding ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan peuters/ kleuters in groepsverband met of zonder ouders. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kan worden toegepast in muziek- en bewegingslessen of andere werkvormen met peuters/kleuters. 

 

De opleiding Arterre Holistische Peuter- en Kleuteryoga is erkend en geaccrediteerd door BATC, LVNG, NVST, CAT. Daarnaast is de opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing (20 punten).

 

Enkele reacties cursisten lees verder..

  

Kijk voor meer informatie bij de betreffende module. 

 

   

                         De Opleiding Peuter- en Kleuteryoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Peuter- en Kleuteryoga  (3dg)

Basis Peuter- en Kleuteryoga  (3dg)

22 mrt, 10 en 24 mei 2019 Nijmegen

20 sept, 4 okt, 22 nov. 2019 Nijmegen

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

340,-

€ 340,-

Massage voor Peuters en Kleuters (1dg)

Massage voor Peuters en Kleuters (1dg)

12 april 2019 Nijmegen

1 november 2019 Nijmegen

10.30-16.30 u.

10.30-16.30 u.

110,-

€ 110,-

Bij gelijktijdige inschrijving voor gehele 4-daagse opleiding kortingsprijs 420,-

 

De modules kunnen afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald. Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Peuter- en Kleuteryoga  opleiding (basis- en aanvullende module) ontvang je korting en zijn de kosten 395 euro (i.p.v. 435 euro). Vanaf jan. 2019 kortingsprijs € 420,- (i.p.v. 450,-).Prijzen zijn incl. opleidingsmap en materialen. 

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) peuter- en kleuteryoga in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk willen starten. Bij weinig tot geen yoga-ervaring wordt gevraagd om tijdens de opleiding yogales voor volwassenen te volgen ter ondersteuning van het yogaproces.

 

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 35 uur (24 contacturen + zelfstudie).

   

Afronding en certificaat

De eindopdracht bestaat uit het ontwikkelen en presenteren van een voorbeeldles Holistische Peuter- of Kleuteryoga. De yogales dient tevens als stageles aan een groepje peuters/kleuters (min.3) te zijn gegeven en geëvalueerd. Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Peuter- en Kleuteryoga .

  

Docent

Simone de Groot
en Anne Pronk (NL),
Liesbet Celis (BE)
 

 

Inschrijven klik hier

 

 

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.

Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min. 

 

 

   

 

 

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.