HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

 

                                Training 

   Gronden & Tekening Lezen

                         Creatieve coaching met kinderen

 

Gronden heeft te maken met er mogen zijn, je thuis voelen bij jezelf en in de wereld. Hoe veilig is het om mij heen? Word ik gedragen door mijn omgeving? Wat betekent het om grond onder je voeten te hebben? Hoe leer ik om op eigen benen te staan en mij te ontwikkelen tot de mens die ik in wezen ben?

In deze module kijken we naar de betekenis van gronden vanuit creatieve coaching en hoe we kinderen hierin vanuit diverse teken- en schilderopdrachten kunnen ondersteunen. Gronden is van waarde voor alle kinderen en met name voor kinderen die ‘minder grond voelen’, zoals in het geval van (faal-)angst of (hoog-) sensitiviteit.

 

Er wordt gekeken hoe de behoefte aan gronding vanuit de beeldtaal van een kind in een kindertekening tot uiting kan komen. Een tekening kun je leren begrijpen en lezen. Vanaf welke leeftijd tekent een kind grond? Zit een kind goed in zijn vel? Is het hoofd te vol? Hoe laat een kind zich zien? Waar ligt de behoefte? Bij een voedende bodem, een veilige plek, een stevige achtergrond, een beschermende lucht, het mogen luchten (ventileren) of ruimte voelen en ontvangen. En het gaat daarbij over veel meer dan alleen een lijntje onderin de tekening waarop alles staat en een streepje lucht boven in de tekening.
 

Het betreft een actieve en praktische bijscholing, waarin centraal staat wat het betekent om grond onder je voeten te hebben en we zelf diverse opdrachten maken die daar vanuit creatieve coaching op aansluiten. Deze module vormt daarmee een waardevolle aanvulling voor coaches, therapeuten, leerkrachten en (kinder-)yogadocenten die gronding vanuit verschillende invalshoeken willen meenemen naar hun praktijk

 

 

Toelating:
De training is toegankelijk voor iedereen die zich wil verdiepen in de tekentaal van kinderen en praktische werkvormen wil opdoen vanuit creatieve coaching. De training is uitermate geschikt als specialisatie voor leerkrachten, kinderyogadocenten, kindercoaches- en therapeuten die creatieve tekenopdrachten rond gronding wensen te integreren binnen hun werkveld. Tevens vormt de training een waardevolle uitbreiding op de training helend tekenen. Je hoeft zelf niet goed te kunnen tekenen. Lichaamstaal en beeldtaal worden gekoppeld, een ieder werkt vanuit zijn unieke beeld- en tekentaal.

  

Docent:

Gastdocente Bauk Zwaan is tekentherapeute

en gespecialiseerd in het kind en zijn/haar tekentaal. Zij is als docente verbonden aan

de opleiding voor specialiste Creatieve Communicatie en opleiding voor Klank en

Vorm in Zutphen en ontwikkelde de kaartensets en het tekenlesboek Tekenen

is meer!

 

Plaats, data en kosten:

De training bestaat uit 2 lesdagen van 10.30- 16.30 en wordt gegeven in wijkcentrum 't Hert, Thijmstraat 40 Nijmegen.
  

Dat: 31 maart en 7 april 2017

    

Inschrijven klik hier

 

Kosten: 

De kosten bedragen: € 220,-  (incl. tekenbenodigheden/materialen)      15% last-minute korting!

 

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW.

 

Goed aansluitende training Helend Tekenen

 

    

 Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.