HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

 

                             Training 

          Helend Tekenen

                   Creatieve coaching van kinderen

 

Tekentaal van kinderen
Diep van binnen weten we allemaal wat we nodig hebben voor ons welzijn in ons eigen leven. Kinderen kunnen dit bij uitstek goed vormgeven via de tekentaal.

De tekentaal van kinderen sluit aan bij het ‘oorspronkelijke denken’, ofwel het aangeboren denken in beelden, in tegenstelling tot het aangeleerde denken in woorden. Door deze beelden te tekenen breng je naar buiten wat er innerlijk in je leeft.

 

Tekeningen zijn spiegels
Naast plezier beleven aan het tekenen vertelt elke tekening een verhaal. Het zijn als het ware spiegels die de belevingswereld zichtbaar maken. Een kind vertelt op papier wat hem bezig houdt en wat hij nodig heeft. In een tekening kun je jezelf uitleven, gevoelens uiten en je temperament tonen. Tekenen helpt kinderen om vanuit hun innerlijke kracht bij hun zelfhelende en zelfsturende vermogen te komen. De tekening geeft ons de kans om zichtbaar en hoorbaar te luisteren naar het getekende verhaal.

  

Inhoud 3-daagse training:
Tekenen van punt naar lijn
Hoe kan ik het zelfvertrouwen en positieve zelfbeeld van kinderen vergroten middels tekenen? Hoe kan je lichaamsbewustzijn meenemen in de opdracht en welke yoga- of bewegingsoefeningen kan je koppelen aan een tekenopdracht? Op speelse wijze worden tekenvaardigheden ontwikkeld waardoor je leert spelen en spreken op papier via kleur en beweging.
 

 

Symboliek van de kindertekening
Hoe loopt de tekentaalontwikkeling bij kinderen? Welke signalen worden zichtbaar? Welke opdrachten sluiten aan bij de hulpvraag?
Leer de tekens herkennen en verstaan, zodat elk kind gehoord, gezien en begrepen kan worden.
We maken een ontdekkingsreis door de tekenwereld van kinderen en komen in contact met de diepere drijfveren van het kind. Je mag ook zelf tekeningen meebrengen.

 

   

Hoogsensitiviteit -ADHD- Autisme
Steeds meer kinderen hebben te maken met hoogsensitiviteit, druk of juist teruggetrokken gedrag. Ze zijn kwetsbaar en gevoelig voor indrukken en prikkels. Het gebied tussen hoogsensitiviteit en autisme is erg groot.
Sommige kinderen zitten te strak in hun vel en anderen juist los.
Deze dag gaan we op zoek naar werkvormen die aansluiten bij de verschillende temperamenten en uitingsvormen bij kinderen en die ondersteunend kunnen zijn in hun ontwikkeling.
  

                                                             


Toelating:
De training is toegankelijk voor iedereen die zich wil verdiepen in de tekentaal van kinderen en praktische werkvormen wil opdoen vanuit het helend tekenen met kinderen.
De training is uitermate geschikt als specialisatie voor leerkrachten, kinderyogadocenten, kindercoaches- en therapeuten, om helend tekenen als werkvorm te integreren binnen hun werkveld.
Je hoeft zelf niet goed te kunnen tekenen. Lichaamstaal en beeldtaal worden gekoppeld, een ieder werkt vanuit zijn unieke beeld- en tekentaal.

 

Docent:

Gastdocente Bauk Zwaan is tekentherapeute

en gespecialiseerd in het kind en zijn/haar tekentaal. Zij is als docente verbonden aan

de opleiding voor specialiste Creatieve Communicatie en opleiding voor Klank en

Vorm in Zutphen en ontwikkelde de kaartensets en het tekenlesboek Tekenen

is meer!

 

Plaats, data en kosten:

De training bestaat uit 3 lesdagen van 10.30- 16.30 en wordt gegeven in wijkcentrum 't Hert, Thijmstraat 40 Nijmegen.
  

Data training: vrijdag 27-1 / 10-2 / 17-2-2017

    

Inschrijven klik hier

 

Kosten: 

De kosten bedragen: € 325,-  (incl. tekenbenodigheden/materialen)

 

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW.

 

Goed aansluitende training Gronden & Tekening lezen

 

    

 Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.