Therapeutische Toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens
onderdeel opleiding Yoga Nidra Kids & Teens

 

‘Therapeutische toepassingen rond Yoga Nidra om af te stemmen op speciale doelgroepen’

SONY DSC

Therapeutische toepassingen Yoga Nidra

In deze tweedaagse vervolg training gaan we dieper in op de inzet van Yoga Nidra als therapeutisch middel. Vooral door de inzet van phd. Richard Miller is er meer inzicht in de mogelijkheden hiervan. In deze twee dagen leer je over de toepassing ervan bij hulpvragen op psychisch vlak bij kinderen en tieners en specifieke doelgroepen, zoals hoogbegaafde kinderen, HSP-ers, ADHD en bijvoorbeeld kinderen met autisme. De praktische hulpmiddelen, specifieke didactiek en aandachtspunten komen uitgebreid aan bod. Daarnaast is een belangrijk deel gewijd aan de bevordering van slaap, verandering van gedrag en mindset. Ook leer je stapsgewijs je eigen Helende Yoga Nidra’s te ontwikkelen, variëren en af te stemmen op een individueel kind of tiener, waarmee het therapeutisch effect wordt versterkt. In deze tweedaagse ontvang je ook huiswerk, worden opnames vantevoren toegestuurd en bespreken we huiswerk en ervaringen tijdens de lesdagen.

  • Therapeutische mogelijkheden van Yoga Nidra
  • Aandachtspunten bij de inzet ervan bij psychische hulpvragen, gedragsproblemen
  • Verdieping en didactiek bij doelgroepen
  • Achtergronden bij slaapproblemen bij kinderen en tieners en de helende werking van Yoga Nidra hierbij
  • Gespreksvoeringstechniek t.b.v. ervaring Yoga Nidra
  • Didactiek bij stress en paniek tijdens/ na een Yoga Nidra
  • Stress-reductie oefeningen ter voorbereiding en verdieping van Yoga Nidra
  • Ontwikkelen en variëren van eigen Helende Yoga Nidra’s: aandachtspunten, leren afstemmen en ervaring opdoen

 

De 2-daagse Therapeutische toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens is de 2e vervolg/verdiepingsmodule van de 4-daagse opleiding Yoga Nidra Kids & Teens. Zie voor verdere informatie volledige opleiding Yoga Nidra Kids & Teens

Data & Kosten Basis Yoga Nidra

Prijzen zijn incl. uitgebreide trainingsmap, audio-opnames en vrijgesteld van BTW.

Voor wie?

De module voor Therapeutische toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens is toegankelijk voor deelnemers die de basis training Yoga Nidra Kids & Teens hebben doorlopen. De gehele 4-daagse opleiding is uitermate geschikt als extra scholing voor (kinder-) yogadocenten, kindercoaches/therapeuten, meditatietrainers, leerkrachten en ouders die yoga nidra-technieken binnen het gezin willen toepassen.

 

Afronding

Na het volgen van de basis training Yoga Nidra Kids & Teens en de vervolg training voor therapeutische toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens + het voltooien van de oefenopdrachten ontvang je een certificaat van de opleiding Yoga Nidra Kids & Teens.

 

Plaats

Arterre Holistisch opleidingscentrum, Groesbeekseweg 119 Nijmegen.

wendy-traa

Docent

Docent: Wendy Traa (drs), is therapeutisch kinderyogadocent, kindercoach, level 1- I Rest Yoga Nidra trainer, auteur van diverse boeken/ materialen als Het Hartenpakket, Het Lieve Woordendoosje en Vlinder & Slak.

Ze is initiatiefnemer van Centrum De Kleine Oase, een platform waar verhalen en materialen voor kinderen worden ontwikkeld om te verbinden en te inspireren. Haar missie is om kinderen in contact te brengen met hun eigen innerlijke ‘oase’.

Wendy geeft bij Arterre tevens les binnen de opleiding Hartfocus & Heartfulness met kinderen.

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min