Training Muziek, Dans & Balans

Kinderen plezier en balans meegeven vanuit muziek, dans & relaxatie!
SONY DSC

Muziek, Dans & Balans

Kinderen beleven veel vreugde aan muziek en ervaren de combinatie met dans & beweging nog als een vanzelfsprekende eenheid. Door werkvormen vanuit muziek, dans en expressie te combineren met relax-oefeningen vormt dit een plezierige en waardevolle afwisseling voor het kind dat tegenwoordig veel tijd zittend doorbrengt op school, achter computer en televisie. Creativiteit wordt gestimuleerd en het kind kan de juiste balans ervaren tussen beweging, expressie en ontspanning. De combinatie van disciplines binnen het programma biedt elk kind een ingang om zichzelf vanuit speelsheid en beweging te ontdekken en te ontplooien. Verbinding met klank, beweging, spel en relaxatie staan daarbij centraal!

Bij het programma Muziek, Dans & Balans wordt het kind aangesproken binnen o.a. muzikale, (senso-)motorische, emotionele en sociale ontwikkelingsgebieden. Neurologisch onderzoek heeft tevens aangetoond dat met ontwikkeling van gevoel, intuïtie en kunstzinnige vermogens in onderwijs en opvoeding een natuurlijk evenwicht tussen beide hersenhelften kan worden bevorderd. Dit komt dan ook het leren weer ten goede.

Muziek, Dans & Balans kan een plezierige en veelzijdige vorm zijn om met kinderen te werken binnen o.a. kindercoaching, kinderyoga, onderwijs, (naschoolse) opvang, muziek op schoot/ muziekonderwijs, bewegings-/creatieve lessen, maar ook voor ouders en begeleiders die zich willen verbreden en verdiepen in het omgaan en spelen met kinderen, met als doel een bijdrage te leveren aan de totale ontwikkeling van het kind.

De training is uitermate geschikt voor kindercoaches, kinderyoga- en dansdocenten die op professionele wijze diverse spelvormen rond dansexpressie, muziek en relaxatie willen leren combineren/ opnemen binnen hun werkveld.

Inhoud

De cursisten leren vanuit muziek, dans, expressie & relaxerende spelvormen te werken met kinderen binnen de basisschoolleeftijd.

Er wordt gewerkt vanuit praktische en toegankelijke werkvormen die direct toepasbaar zijn binnen groepswerk en/of individuele begeleiding van kinderen.

In het theoretische gedeelte komen inzicht in de ontwikkelingsgebieden, didactiek en lesopbouw aan de orde.

In het praktische gedeelte wordt o.a. gewerkt vanuit:

  • transformatie van muziek naar beweging
  • toepassing liedjes, versjes en verhalende thema’s
  • kennismaking met verschillende muziekstijlen en de werking en toepassing daarvan
  • gebruik van eenvoudige instrumenten
  • kindgerichte danstechnieken-en improvisatie
  • bewegen met gebruik van laagdrempelige materialen (bijv. linten, kranten, hoeden)
  • spelvormen rond expressie
  • adem-/ concentratie-/ houdingsoefeningen
  • relax-oefeningen & stiltespel
SONY DSC

Data training Muziek, Dans & Balans

Muziek, Dans & Balans  2023 Najaar 2024  Nijmegen 10.30-16.30 u. €440,-

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 35 uur (24 contacturen + 11 zelfstudie).

 

Toelating

De training is bedoeld voor deelnemers die zich willen laten inspireren om muziek, dansexpressie en balans/relax-oefeningen in hun werkveld met kinderen te integreren.

muziek-dans-balans-5b

Afronding

De training wordt afgesloten met het geven van een korte praktijkopdracht. Bij positieve afronding ontvangen cursisten een certificaat.

Plaats en kosten

Leslocatie: Groesbeekseweg 119, Nijmegen
4 lesdagen van 10.30 tot 16.30 uur
De kosten bedragen: € 440,-

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW.