Team Arterre

Het aanbod van Arterre is ontwikkeld door Philip Bouvy (1970) en Simone de Groot (1973). Zij zijn beiden afgestudeerd Docerend en Uitvoerend Musicus en hebben ruime tijd lesgegeven bij o.a. muziekinstellingen, centra voor kunstzinnige vorming en aan het conservatorium van Artez Hogeschool voor de Kunsten. Yoga en bewustwording kwamen al jong op hun pad. Tijdens hun conservatoriumstudie kwamen vakken als yoga, tai chi en feldenkrais aan bod, o.a. ter preventie van blessures. Gefascineerd door de werking hiervan ontstond de overtuiging dat het van belang is dat kinderen al op jonge leeftijd vanuit een holistische visie kennis kunnen maken met een combinatie van vakken als muziek, dans, drama en yoga. Zo volgde een lange, kleurrijke weg waarin diverse opleidingen en werkervaring vanuit yoga en creatieve/therapeutische vorming werden samengebracht. Zij behaalden beiden hun diploma voor Docent Hatha Yoga voor volwassenen en Kinderyogadocent (1998). Simone behaalde vervolgens haar diploma voor Muziek- en

Bewegingsdocent met kinderen aan het conservatorium van Amsterdam. Aan de Fontys dansacademie volgde Philip een opleiding Bewegingsexpressie voor procesbegeleiding in het groepswerk (vanuit dans, drama & beweging). Verder heeft hij een opleiding afgerond tot Gecertificeerd HartFocus-trainer. Philip en Simone scholen zich voortdurend bij op het gebied van o.a. (therapeutische) yoga, Mindfulness, beweging, kindercoaching en kindermassage (zie overzicht) om zich in het vakgebied te blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Lees verder…

philip_bouvy
simone_de_groot

Lianne de Keizer

lianne-de-keizer

Na een opleiding pedagogiek en enkele jaren werken in de jeugdhulpverlening ben ik verder gaan studeren omdat ik dichter bij het kind wilde staan in mijn begeleiding. Na het volgen van de opleiding integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie ben ik mijn eigen kindercentrum BLOEI gestart. Hier begeleid ik sinds 2010 kinderen, jongeren en ouders in hun groei en stimuleer ik heling en herstel. Door verschillende opleidingen, onder andere gevolgd bij Arterre, en werkzaamheden als kindertherapeut, opleider en trainer is mijn overtuiging gesterkt dat er oneindig veel manieren zijn om kinderen te begeleiden om tot volledige bloei te komen. En dat er prachtige manieren zijn om allerlei problemen van deze tijd waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, te voorkomen en aan te pakken. De holistische kijk op mens-zijn is hierin leidend voor mij.
Binnen mijn werk help ik kinderen en jongeren een positief zelfbeeld te creëren (en te behouden), om gevoelens te uiten, plezier te hebben, te ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn en bewust te zijn van lichaam, geest en hart. Ik inspireer ouders en professionals graag in het kijken naar, en het begeleiden van, kinderen. Het verzorgen van de opleiding Helend Kindcoach bij Arterre sluit hier helemaal bij aan en vind ik een fantastische uitdaging!

Mireille Matti

Na mijn opleiding Psychodiagnostiek heb ik jarenlang in de jeugdhulpverlening gewerkt, binnen het juridische kader. De behandeling was daar gericht op het behandelen/herstellen van de schade die aangericht was tijdens de jeugd. Van hieruit is mijn visie gegroeid om meer preventief te willen gaan werken, op het inzetten van laagdrempelige, vroegtijdige hulpverlening voor het kind, met als kern het zelfhelend vermogen van het kind aan te spreken. Dat was voor mij de reden om te kiezen voor de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie. Sinds 2008 heb ik een eigen praktijk en werk ik vanuit een holistische benadering. Gaande weg ben ik mij meer gaan verdiepen in het systeem rondom het kind, het kind is nu eenmaal onderdeel van het gezinssysteem. Ik geloof er in dat de problemen van het kind nooit op zichzelf staan. Door de aanvulling van de opleiding relatietherapie is mijn praktijk gegroeid en bied ik een pakket voor oudercoaching, gezins/relatietherapie en individuele therapie. Het is mooi om vanuit een breed perspectief te kunnen werken, met als doel dat een ieder zichzelf mag zijn en zich vrij kan voelen, durft te vertrouwen op zichzelf, in contact met lijf en geest.
Het verzorgen van de opleiding Helend Kindcoach bij Arterre zie ik een mooi samenspel tussen het overdragen van mijn jarenlange kennis uit de praktijk en het coachen van nieuwe kindercoaches.

mireille-matti

Kristina Brockötter

kristina-brockotter-3

Na mijn reis door Siberië, Mongolië en Tibet en de geboorte van mijn kinderen kwam ik dichterbij mijn essentie en mijn ware natuur. Ik verliet mijn technische baan als adviseur waterbouw en civiele techniek en begon verschillende opleidingen te volgen richting yoga, psychotraumatologie, psychologie, mindfulness en meditatie.
Bij Arterre heb ik diverse opleidingen gevolgd w.o. de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga. Dit alles bleek het begin van een nieuwe reis naar diepere lagen en specialisaties t.a.v. het werken rondom zwangerschap, geboorte en de moederschap. Later ben ik mijn eigen praktijk Yarlung in Zutphen gestart.
Ik verzorg groepslessen en individuele sessies en werk graag met ouders en kinderen vanuit een holistische visie om te begeleiden naar herstel, groei, innerlijke rust en creativiteit.
Het verzorgen van de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bij Arterre sluit hier heel mooi bij aan en ik ben dan ook blij deel uit te maken van het Arterre-team.

Jerney Looyen

De geboorte van mijn zoons bracht mij dichter bij mijzelf. Het haalde levenslessen naar de oppervlakte en nodigde mij uit om aan mezelf te werken. Na het volgen van diverse coaching opleidingen en zo ook een opleiding tot kindercoach, besloot ik het bedrijfsleven achter me te laten en te gaan starten met ondernemen.
Naast mijn werk als kindercoach heb ik vele moeders geholpen zichzelf op één te zetten, zodat zij de moeder kunnen zijn die ze willen en daarmee een liefdevolle basis en voorbeeld zijn voor hun kinderen.
Inmiddels ben ik vele opleidingen, investeringen en groeistappen in mijn persoonlijke ontwikkeling verder.
Op dit moment help ik in mijn praktijk succesvolle ondernemers vanuit rust het leven en de business van hun dromen te creëren, voor grootse resultaten én meer voldoening. Eén van de diepere ‘why’s’ die hierachter zit, is dat zij hierdoor tijd over houden voor hun gezin, geliefden en relaties.
In mijn werk kijk ik naar het geheel: de balans tussen hoofd, hart en lichaam. Dat is wat mij betreft dé sleutel naar structurele veranderingen, succes en geluk. Door mijn holistische kijk én  ondernemersreis heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen, ouders en professionals. Deze schat aan ervaring kan ik goed inzetten als docent in de opleiding Helend Kindcoach!

jerney-looijen-3

Overige Docenten bij Arterre

 

Wendy Traa – info HeartfulKids en Yoga Nidra Kids & Teens

 

Georgette Elders – Flow-/Yogadance