Massage met Tieners

 

Yogamassage- Zelfmassage -Massage op de stoel

Massage voor Tieners

In de module Massage voor Tieners komen zelfmassagetechnieken, onderlinge massage, yogamassage en massage d.m.v. klank aan bod waarbij lichaamsbewustzijn, ontspanning en de onderlinge verbondenheid bij tieners worden bevorderd.

Juist op deze leeftijd is het van belang dat de tiener zich door allerlei veranderingen in zijn lichaam en het vele ‘hoofdwerk’ op school verbonden blijft voelen met zijn lichaam en gevoel. Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn worden door onderlinge- en zelfmassage bevorderd en de tiener leert spanningen te reguleren. In groepsverband worden gevoelens van saamhorigheid en acceptatie vergroot wat de onderlinge verbondenheid en het leerklimaat ten goede komt.

Massagetechnieken worden gecombineerd met drukpuntmassages en o.a. zelfmassage met handdoek en met de massagebal, die eenvoudig zijn toe te passen. Accent ligt hierbij op hoofd, nek en schoudergebied omdat de tiener hier veel spanningen kan opslaan.

Er wordt een uitgebreide hoofd-rug-arm massage geleerd die tieners onderling kunnen uitwisselen in de yogales of bijv. op de stoel op school. Daarnaast komen yogamassage-vormen aan bod waarbij samenwerking en contactoefeningen centraal staan.
Yogamassage is bijzonder prettig om het lichaam te stretchen en om overtollige spanning af te laten vloeien en vormt een mooie variatie op het beoefenen van asana’s in de yogales. Door tevens adem en klank in te zetten ontstaat een veelzijdig programma om op te nemen in groepswerk met tieners.

Data & Kosten

De module maakt deel uit van de opleiding Onderlinge Kindermassage en de opleiding Peuter/Kleuteryoga en kan tevens apart als bijscholing worden gevolgd.

massage-tieners-1

Voor Wie

De module is bedoeld voor iedereen die massage voor tieners wil integreren in groepswerk (scholen, bso’s, yoga- bewegingslessen, massagepraktijk etc.) of voor toepassing binnen het gezin. ..

Docent

Simone de Groot