Opleiding Creatief Danscoach

 

Voor de opleiding Danscoach voor jongeren/volwassen klik hier

Wil je handvatten en vaardigheden ontwikkelen als coach voor
het toepassen van danscoaching met kinderen?
Dan is deze opleiding tot creatief danscoach met kinderen vast iets voor jou!

Dansen met kinderen

Lichaamstaal- beweging is de meest oorspronkelijke manier van communiceren. Als sinds mensenheugenis wordt er bij vele volksstammen gedanst om tot communicatie, verbinding en zelfs genezing te komen. Ook voor kinderen vormt lichaamstaal en beweging doorgaans de meest natuurlijke uitingsvorm (i.p.v. praten). Dans(-expressie) in groepsverband leent zich dan ook bij uitstek voor creatieve en therapeutische toepassingen.

Helende dans

Omdat elk kind/jongere zijn eigen (danstaal) bewegingskarakteristiek heeft, kan hij zich d.m.v. beweging/danstherapie al dansende in alle vrijheid ontplooien. Zoals het ene kind de ruimte neemt, blijft het andere kind het liefst op een plek. Het kind laat al bewegend diverse patronen zien die teruggekoppeld kunnen worden naar zijn dagelijkse leven. b.v. in de communicatie met anderen; wat laat het kind non-verbaal zien, hoe maakt hij contact en hoe is zijn bewegingscommunicatie en verloop van het (dans)gesprek? Je danst wie je bent en hierin kan jouw eigen dans inzichten en oefenmomenten bieden om jezelf al dansend te ontwikkelen. Vanuit Creatieve Danstherapie wordt het kind gestimuleerd om zijn bewegingspatronen (en daarmee voel- en denkpatronen) te uiten, te verkennen en hierin stappen tot groei te maken waardoor het kind steeds meer ervaart dat hij er vanuit zijn eigenheid mag en kan zijn.

Opbouw opleiding

De opleiding tot Creatief Danscoach voor kinderen bestaat uit 2 delen: basismodule Dansexpressie en module Creatieve danscoaching. Vanuit de modules wordt de basis van dansexpressie met kinderen en de therapeutische toepassing binnen groepswerk verwerkt. De modules hebben elk hun eigen sfeer, kleur en invulling binnen het programma, maar sluiten als geheel op elkaar aan. De module dansexpressie is ook toegankelijk voor deelnemers om als op zichzelf staande training te volgen. Lees verder over de inhoud bij de betreffende modules.

 

Enkele reacties cursisten Lees verder…

 

De opleiding Creatief Danscoach met kinderen bestaat uit de modules:

Dansexpressie met kinderen (2 dg)

Creatieve Danscoaching met kinderen (4 dg)

Data & Kosten

Toelating:

De opleiding Arterre Creatief Danscoach is toegankelijk voor deelnemers met dans-/bewegingservaring, dansdocenten/ (kinder-)yoga/ bewegingsdocenten en kindertherapeuten/coaches. De modules zijn tevens als afzonderlijke modules toegankelijk voor belangstellenden.

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 50 uur (36 contacturen + zelfstudie).

Afronding en certificaat

Na positieve afronding van beide modules + opdrachten kom je in aanmerking voor het certificaat Creatief danscoach met kinderen in groepswerk en ben je in staat om als Creatief danscoach een eigen praktijk te starten binnen groepswerk met kinderen/ jongeren, of je kennis en vaardigheden te integreren in het werkveld (bv. als coach, kinderyogadocent, leerkracht etc)

Plaats & tijd:

De opleiding Creatief Danscoach met kinderen bestaat uit 6 lesdagen van 10.30- 16.30 en vindt plaats op leslocatie Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen zie voor kaart Nijmegen loc.4.
De opleiding kan tevens als specialisatierichting worden gevolgd binnen de opleiding Helend Kindcoach.

Onze locaties in Nijmegen en Utrecht tevens goed bereikbaar vanuit België. Vanuit grens Ned. /België is de reisduur naar deze locaties per auto ca. 50 min.

Docent

Philip Bouvy o.a. gediplomeerd docent bewegingsexpressie / dansexpressie met jarenlange ervaring in het
werken met dans vanuit kleuter- tot en met volwassenenleeftijd.

dansexpressie-dans-3-philip