Opleiding Helend Kindcoach
Opleiding tot Kindercoach


Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door BATC

‘Draai je gezicht naar de zon,

en je schaduw zal achter je vallen’

Inayat Khan

Wil jij kindercoach worden of je werk met kinderen uitbreiden met individuele coaching?
Wil je kindgericht en krachtgericht coachen waarbij niet de methodiek maar het kind centraal staat?
En gebruik maken van holistische interventies en zienswijzen zodat het kind binnen kindercoaching in zijn totaliteit aangesproken kan worden?
Wees dan van harte welkom bij de opleiding tot Helend Kindcoach!

Helend Kindercoach

Kinderen van nu zijn bijzonder. Zij nemen intens waar en staan open voor alle indrukken die op hen af komen. Hierdoor zijn zij gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen. Bewust, maar ook onbewust, beleven zij de wereld om zich heen intens. In de huidige tijd komt er veel op kinderen af. Sommige kinderen raken hierdoor uit balans en/ of ervaren ‘problemen’. Met deze kindercoach opleiding leer je kinderen ‘tools’ voor het leven mee te geven om in hun kracht te blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving en daarbij hun hart volgend.

 

Zelfhelend Vermogen

De opleiding tot kindercoach, ontwikkeld door Arterre, kan regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun algehele ontwikkeling.

De opleiding bestaat uit een basismodule Helend Kindcoach + specialisatie-richting naar keuze.

Het kind wordt door een Arterre Helend kindcoach in zijn totaliteit benaderd en bevestigd in zijn natuurlijk helende vermogen. De werkwijze bevordert op een speelse en kindgerichte wijze de bewustwording van kinderen. Het geeft kinderen op positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met de uitdagingen die het kind op zijn pad tegenkomt bij bijv. hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking. Kinderen beschikken over de unieke gave om vanuit speelsheid op natuurlijke wijze oefeningen en technieken op te nemen en hierdoor direct te kunnen integreren wat voor hen passend voelt. Door oefeningen en technieken aan te vullen met helende verhalen die zijn afgestemd op de situatie of hulpvraag van het kind kan de natuurlijke opname worden bekrachtigd. Zo kan het kind op diep niveau ontdekken en ervaren waar zijn/haar kracht en talent ligt en welke ‘tools’ passend zijn voor zijn/haar situatie. Doorgaans betekent het in de praktijk dat kinderen en hun ouders na een kortdurend traject van coaching weer ‘zelf’ verder kunnen en dat zij hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in hun dagelijkse leven.

 

Holistisch Mensbeeld

Als Helend Kindcoach ben je in staat om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar individueel te begeleiden naar eigen kracht en geluk. Als Helend Kindcoach ben je in staat om het kind vanuit een totaliteit te zien, de taal van het kind te leren en te beoordelen welke ingang het beste aansluit bij het unieke kind. Je leert om jezelf als instrument in te zetten binnen de coaching en tevens te werken met technieken die aansluiten bij het holistische mensbeeld. Zoals o.a. kunstzinnige werkvormen, therapeutisch spel, werkvormen vanuit mindfulness en heartfulness, (therapeutische)kinderyoga, systeemgerichte werkvormen en het werken met therapeutische verhalen en metaforen. Je leert om een uniek en op maat gericht coachingstraject op te zetten waarbinnen de mogelijkheden en wensen van het kind leidend zijn. Binnen jouw coaching ontdekt het kind manieren om klachten te reguleren zodat het kind zich gezond en gelukkig verder kan ontwikkelen.

 

Zie voor verdere inhoud van het programma Helend Kindcoach lees verder…

 

Eigen Proces

Gedurende de opleiding tot kindercoach zul je bij jezelf ook innerlijke processen tegenkomen die je aangaat/leert te reflecteren waardoor je zelfinzicht zal gaan groeien. Je leert ook jouw eigen kwaliteiten (her-)kennen die je in combinatie met alle opgedane kennis, ervaringen en vaardigheden kan integreren in jouw werk als kindercoach. De specialisatie-richting die je in combinatie met de basismodule kiest (creatief, mindful, heartful of lichaamsgericht) zal extra input, voeding en kleur geven aan jouw eigen ontwikkeling èn praktijk als volwaardig kindercoach.

 

Enkele reacties cursisten Lees verder…

De totale opleiding bestaat uit:

  1. Intake (vaststellen van persoonlijke leerdoelen en competenties)
  2. Basismodule Helend Kindcoach van 8 dagen
  3. Aanvullende keuzemodule/specialisatie, te kiezen uit 1 van de volgende specialisaties, kan vooraf gelijktijdig of er na gevolgd worden:
  4. Afsluitend groeps-assessment (beoordelen van de totale groei en toetsing van de competenties a.h.v. beeld en reflectie van de Helend Kindcoach)

Afronding

Na afronding van de gehele opleiding (basismodule + specialisatie naar keuze) ben je gecertificeerd om een eigen praktijk te starten als Helend Kindcoach en/of je kennis en vaardigheden te integreren in een werkveld met kinderen.

Erkenning & Accreditatie

De Arterre Helend Kindcoach opleiding wordt getoetst door CRKBO en is erkend en geaccrediteerd door BATC

De studiebelasting bedraagt 88 uur (48 contacturen en zelfstudie) vanuit de basismodule en min. 33 uur (24 contacturen en zelfstudie) voor de specialisatie naar keuze. Totale studiebelasting is hiermee min. 121 uur (w.o. 72 contacturen).

 

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die zich willen verdiepen in individuele coaching aan kinderen door middel van kunstzinnige, lichaamsgerichte, mind- en hartgerichte interventies en met gebruik van helende verhalen, waarbij een holistische visie en werkwijze centraal staat. Het instapniveau voor deze opleiding is HBO, of MBO4 met relevante bijscholingen. Bij twijfel kun je contact opnemen.

 

Plaats, duur en kosten:

De basismodule bestaat uit 8 lesdagen van 10.30- 16.30 en wordt gegeven in centrum Anahata Van Trieststraat 14 in Nijmegen, Bilderdijkstraat 78 in Utrecht en Haringstraat 8a Dordrecht.

 

Data basis opleiding Helend Kindcoach:
De opleiding vindt i.v.m. covid-19 plaats op de geplande data met waarborg van richtlijnen RIVM/ 1.5 m. afstandsregel. Bij verscherpte maatregelen kan een lesdag via livestream worden verzorgd.

REGULIERE OPLEIDING
NIJMEGEN      zaterdagen    2021-2022:
18-9/2-10/6-11/20-11/4-12/18-12/15-1/29-1 8d: live op locatie 10.30-16.30 € 890,-
DORDRECHT  vrijdagen      2021-2022: 15-10/12-11/26-11/10-12/17-12/21-1/11-2/11-3 8d: live op locatie 10.30-16.30 € 890,-
NIJMEGEN      zaterdagen    2021-2022: 12-2/12-3/26-3/9-4/23-4/28-5/11-6/25-6 8d: live op locatie 10.30-16.30 € 890,-
ONLINE/LIVE-STREAM OPLEIDING
   
ONLINE THUIS  Livestream opl. + digitaal
26-9/10-10/31-10/14-11/21-11/28-11/12-12-2021/9-1-2022
8d: 5d live-stream* / 3x pagina + 3x Zoom** € 790,-

Specialisatie naar keuze:
Meditatie & Mindfulness (4dg) Mindful/Meditatief  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 450,-
HartFocus & Heartfulness (4dg) Heartful/Intuitief  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 420,-
Baby- en Dreumesyoga (4 dg) Baby/Healing start  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 420,-
Yoga Nidra Kids & Teens (4 dg) Geleide ontspanning  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 420,-
Creatief Danscoach (5 dg)
Expressief/Dansant  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 550,-
Stress Reductie (6 dg)
Stress Reductie voor tieners  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 640,-
Therapeutische Kinderyoga (8dg)
Body/Lichaamswerk  afh. keuze startdatum 10.30-16.30 € 740,-

*  Live lesdag d.m.v.  live-stream Zoom van 10.30-16.30 u.
** Deze digitale lesdagen worden verzorgd a.h.v. pagina met video- en audio instructie aangevuld met een bijeenkomst via live-stream Zoom op zondagavond (19.30 ca.2u.)

Kosten

Basis Helend Kindcoach: €890,-/€790,- + kosten specialisatie afhankelijk van te kiezen traject. Voor aanvullende specialisatie: zie betreffende pagina.
De kosten zijn incl. uitgebreide opleidingsmap.

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW

 

Docenten

Lianne de Keizer (hoofddocent) en Jerney Looijen (2 dg)

lianne-de-keizer

Lianne de Keizer

De basisopleiding wordt verzorgd door Lianne de Keizer, moeder van 2 dochters, integratief kindertherapeut en docent (Mindful) kinderyoga met een eigen praktijk voor kindertherapie, oudercoaching en training. Lianne studeerde pedagogiek en psychotherapeutische wetenschappen en verricht naast haar werk als kindertherapeut ook werkzaamheden als opleider en assessor bij de Ned. Academie voor Psychotherapie. (lees verder docenten pagina)

Helend Kindcoach Nijmegen

 

Naast de locatie Antwerpen/Borsbeek zijn onze locaties in Nijmegen en Utrecht tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit grens Ned. /België is de reisduur naar deze locaties per auto ca. 55 min. België website: www.holistischekinderyoga.be