Massage voor Kinderen

‘Voelen is leven’
E. du Gardon

 

Massage voor Kinderen

Bij Massage voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt spelenderwijs

een veilige onderlinge massage-methode toegepast waarbij kinderen elkaar over de kleding heen masseren.
Nadruk ligt hierbij op massage van hoofd, schouders, rug en armen. Deze methode is gebaseerd op de Zweedse en Deense methode voor onderlinge massage in groepsverband, aangevuld met zelfmassage, energiespelletjes, bewegingsoefeningen en grondingsoefeningen o.a. vanuit yoga.

De massagevormen worden spelenderwijs ingeleid door kennismakings-spelletjes, zintuigspelletjes (tastzintuig) en massagespelletjes a.h.v. liedjes, materialen en evt. ondersteund door passende muziek. Door dit stapsgewijs op te bouwen wordt de ervaring en vertrouwdheid met het tastzintuig en onderlinge aanraking vergroot.

Vervolgens worden eenvoudige massage-grepen geleerd met leuke, aansprekende namen als glijbaan, waterval etc. die verwerkt worden in massage-verhalen via de rug.

Er wordt ingegaan op de benadering van het kind en begeleiding van het groepsproces waarbij ook ruimte is voor de kinderen zelf om een creatieve inbreng te hebben. Want waar de betrokkenheid wordt vergroot, zullen de effecten ook worden versterkt!
Door het vrijkomen van o.a. het hormoon oxytocine heeft de massage een ontspannend effect op zowel de gever als de ontvanger.
Naast ontspanning en versterking van het groepsgevoel worden ook concentratie en balans tussen beide hersenhelften vergroot. Dit zal dan ook van positieve invloed zijn op het leervermogen van kinderen.

Data & Kosten

De module maakt deel uit van de opleiding Onderlinge Kindermassage en de opleiding Peuter/Kleuteryoga en kan tevens apart als bijscholing worden gevolgd.

kindermassage-kinderyoga-2

Voor Wie

De module Massage voor Kinderen is bedoeld voor iedereen die onderlinge kindermassage wil integreren in groepswerk met kinderen in de basisschoolleeftijd (scholen, bso’s, kinderyoga- bewegingslessen, massagepraktijk etc.) of voor toepassing binnen het gezin.

Docent

Simone de Groot

kindermassage-kinderyoga-5
kindermassage-kinderyoga-3
kindermassage-kinderyoga-4