Opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door VYN, BATC, NVST, CAT, VIV en VVET

a1-peuter-kleuteryoga-zw-3

Peuteryoga en Kleuteryoga

Je bent van harte welkom bij de erkende opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga van Arterre als je wilt leren werken met peuter- en kleuteryoga vanuit een holistische visie.

In de opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga gaan we uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’ vanuit de peuter- en kleuterleeftijd. Kinderen hebben in onze hectische maatschappij behoefte om al op jonge leeftijd handvatten aangereikt te krijgen om te filteren en bij zichzelf te blijven. Bij Holistische Peuter- en Kleuteryoga wordt geleerd het kind in zijn totaliteit aan te spreken d.m.v. yoga en daarop aansluitende spelvormen.

Yogatechnieken, (ouder-en kindoefeningen), massage en zintuigen worden gecombineerd met spel, liedjes, versjes en korte verhalen waardoor wordt aangesloten op de mogelijkheden, fantasie en spanningsboog van het jonge kind. Thema’s die dicht bij hun belevingswereld liggen (o.a. uit natuur/seizoenen, dierenwereld, kabouters, knuffels) wekken hun belangstelling en bieden houvast en veiligheid.

Enkele reacties cursisten lees meer…

 

De opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga is opgebouwd uit 2 modules.
Kijk voor meer informatie bij de betreffende module:

Basis Peuter- en Kleuteryoga

Massage voor Peuters- en Kleuters

 

Na het met goed gevolg doorlopen van beiden modules ontvang  je een certificaat Holistische Peuter- en Kleuteryoga en ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan peuters/ kleuters in groepsverband met of zonder ouders. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kan worden toegepast in muziek- en bewegingslessen of andere werkvormen met peuters/kleuters.

Data & Kosten

De 4-daagse Holistische Peuter- en Kleuteryoga opleiding kost € 390,- voor livestream online en op locatie € 420,-

 

Accreditatie & Erkenning

De opleiding Arterre Holistische Peuter- en Kleuteryoga wordt getoetst door CRKBO en is erkend en geaccrediteerd door, BATC, NVST, CAT en LVNG. Daarnaast is de opleiding Holistische Peuter- en Kleuteryoga tevens erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) als bijscholing (20 punten).

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) peuter- en kleuteryoga in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk willen starten. Bij weinig tot geen yoga-ervaring wordt gevraagd om tijdens de opleiding yogales voor volwassenen te volgen ter ondersteuning van het yogaproces.

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

Afronding en certificaat

De eindopdracht bestaat uit het ontwikkelen en presenteren van een voorbeeldles Holistische Peuter- of Kleuteryoga. De yogales dient tevens als stageles aan een groepje peuters/kleuters (min.3) te zijn gegeven en geëvalueerd. Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Peuter- en Kleuteryoga .

Docent

Simone de Groot

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België. Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min.

fotoweb-8
fotoweb-2