Baby- en Dreumes Massage

babypop-kl

Een aanraking, een knuffel, een lach;

Contact maken vanuit het hart, Mindful Samen-Zijn in het moment

Baby- en Dreumes Massage

Aanraking is voor baby’s een eerste levensbehoefte. Baby’s en jonge kinderen zijn erg gevoelig voor aanraking, liefdevolle aandacht en rust. Baby’s en jonge kinderen raken snel overprikkeld. Massagetechnieken kunnen baby’s bekend maken met positieve aanrakingen waardoor de baby groeit in het ontvangen en verwerken van prikkels. Energieke en stimulerende bewegingen vanuit de baby-dreumesyoga vormen een fijne aanvulling. Bij de babymassage zijn deze aspecten volledig met elkaar verweven. Door middel van de massage maak je op een fijne en eenvoudige manier contact. Door de aanraking ervaart de baby een gevoel van geborgenheid, veiligheid en vertrouwen. En raakt de ouder bekend met de lichaamstaal van de baby. Babymassage heeft veel positieve bijwerkingen. Doordat het lijf meer ontspannen raakt is dit van positieve invloed op o.a. buikkrampjes, overstrekken, onrust en de slaap.

In deze module worden eenvoudige massagetechnieken op veilige en effectieve wijze gecombineerd met yoga bewegingen voor het jonge kind. Juist door de afwisseling tussen ontspanning en beweging kan de aandacht van de baby/ dreumes erbij gehouden worden en worden alle zintuigen aangesproken. Het programma bestaat uit massagespelletjes, liedjes, muziek en spelletjes opgebouwd vanuit het contact tussen ouder en baby/ dreumes. Er wordt geleerd om massagevormen zorgvuldig en leeftijdsgericht op te bouwen en in te bedden en om de ouders te begeleiden in het correct en sensitief toepassen van massagetechnieken bij hun kindje. Baby- en Dreumes Massage als onderdeel van Baby- en Dreumesyoga bevordert positieve ervaringen met aanrakingen en bevordert een hechte binding tussen ouder en kind.

 

De gehele opleiding Holistische Baby & Dreumesyoga is erkend en geacriditeerd door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

Data & Kosten

Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Baby- en Dreumesyoga  opleiding (basis- en aanvullende module) ontvang je korting en zijn de kosten 420 euro. Prijzen zijn incl. opleidingsmap en materialen. Bij aanmelding ontvang je bericht over aanschaf van babypop om tijdens de lessen te gebruiken.

 

Plaats: 

Leslocatie Arterre, Groesbeekseweg 119 Nijmegen.

SONY DSC

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Baby- en Dreumesyoga & Babymassage in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk als Baby- en Dreumesyogadocent willen starten.
De module Baby- en Dreumesmassage kan als losse bijscholing gevolgd worden. Een certificaat ontvang je bij het volgen dan de gehele opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga.

kristina-brockotter-3

Docent: Kristina Brockötter

Na mijn reis door Siberië, Mongolië en Tibet en de geboorte van mijn kinderen kwam ik dichterbij mijn essentie en mijn ware natuur. Ik verliet mijn technische baan als adviseur waterbouw en civiele techniek en begon verschillende opleidingen te volgen richting yoga, psychotraumatologie, psychologie, mindfulness en meditatie. Bij Arterre heb ik diverse opleidingen gevolgd w.o. de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga. Dit alles bleek het begin van een nieuwe reis naar diepere lagen en specialisaties t.a.v. het werken rondom zwangerschap, geboorte en de moederschap. (lees verder docenten pagina).

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min