Opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door VYN

kleedje-en-spullen-2-kl

Baby-yoga is samen balans vinden en liefde uitwisselen!

Holistische Baby- en Dreumesyoga

Je bent van harte welkom bij de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga van Arterre als je wilt leren werken met baby- en dreumesyoga vanuit een holistische visie.

In de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga gaan we uit van het ‘helend spelen en ontspannen’ met jonge kinderen vanaf drie maanden tot ongeveer 2 jaar. Baby’s leren door aangeraakt te worden. Wanneer een baby in de baarmoeder van de moeder verblijft, ervaart hij een constante beleving van massage door de liefdevolle bewegingen van de moeder. Wanneer een baby geboren wordt heeft het aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ouders kunnen de kracht van positieve aanrakingen gebruiken om hun baby te troosten, met hem te communiceren en om de hechting te stimuleren. Baby-yoga en baby-massage zijn prachtige manieren om de baby tegemoet te komen in deze basisbehoeften. En bovenal geeft het baby’s en ouders ruimte om plezier en ontspanning te beleven met elkaar!

Massagetechnieken en yogatechnieken voor baby en ouder worden gecombineerd met spelletjes, liedjes en versjes. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen, waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen.

Na afronding van de opleiding ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan baby’s/ dreumesen in groepsverband met ouders. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk, kinderdagverblijf of kan bv. worden toegepast in muziek- en bewegingslessen of andere werkvormen met het jonge kind & ouder.

 

De 4-daagse opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Baby- en Dreumesyoga

Baby- en Dreumesmassage

Therapeutisch werken met Baby & Ouder

 

De gehele opleiding Holistische Baby & Dreumesyoga geacrediteerd en erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

 

Enkele reacties van cursisten Lees verder…

Data & Kosten

Basis Baby- en Dreumesyoga 1-9 / 22-9-2023  Nijmegen 10.30-16.30 € 220,-
Baby- en Dreumesmassage 8-9-2023  Nijmegen 10.30-16.30 € 110,-
Therapeutisch werken met Baby en Ouder 29-9-2023  Nijmegen 10.30-16.30 € 110,-

Kosten zijn €420,- bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse opleiding Baby- en Dreumesyoga.

 Prijzen zijn incl. opleidingsmap en materialen. Een deel van het opleidingsgeld (€ 90,-) wordt bij inschrijving voldaan om een plaats te reserveren.

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Baby- en Dreumesyoga & Babymassage in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk als Baby- en Dreumesyogadocent willen starten.

 

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

 

Afronding en certificaat

De eindopdracht bestaat uit het doorlopen van enkele trainingsopdrachten en het in eigen omgeving oefenen met een baby of dreumes (met ouder). Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Baby- en Dreumesyoga.

 

Plaats:

Leslocatie Arterre, Groesbeekseweg 119 Nijmegen

kristina-brockotter-3

Docent: Kristina Brockötter

Na mijn reis door Siberië, Mongolië en Tibet en de geboorte van mijn kinderen kwam ik dichterbij mijn essentie en mijn ware natuur. Ik verliet mijn technische baan als adviseur waterbouw en civiele techniek en begon verschillende opleidingen te volgen richting yoga, psychotraumatologie, psychologie, mindfulness en meditatie. Bij Arterre heb ik diverse opleidingen gevolgd w.o. de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga. Dit alles bleek het begin van een nieuwe reis naar diepere lagen en specialisaties t.a.v. het werken rondom zwangerschap, geboorte en de moederschap. (lees verder docenten pagina).

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min