Opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door VYN

kleedje-en-spullen-2-kl

Baby-yoga is samen balans vinden en liefde uitwisselen!

Holistische Baby- en Dreumesyoga

Je bent van harte welkom bij de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga van Arterre als je wilt leren werken met baby- en dreumesyoga vanuit een holistische visie.

In de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga gaan we uit van het ‘helend spelen en ontspannen’ met jonge kinderen vanaf drie maanden tot ongeveer 2 jaar. Baby’s leren door aangeraakt te worden. Wanneer een baby in de baarmoeder van de moeder verblijft, ervaart hij een constante beleving van massage door de liefdevolle bewegingen van de moeder. Wanneer een baby geboren wordt heeft het aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ouders kunnen de kracht van positieve aanrakingen gebruiken om hun baby te troosten, met hem te communiceren en om de hechting te stimuleren. Baby-yoga en baby-massage zijn prachtige manieren om de baby tegemoet te komen in deze basisbehoeften. En bovenal geeft het baby’s en ouders ruimte om plezier en ontspanning te beleven met elkaar!

Massagetechnieken en yogatechnieken voor baby en ouder worden gecombineerd met spelletjes, liedjes en versjes. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen, waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen.

Na afronding van de opleiding ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan baby’s/ dreumesen in groepsverband met ouders. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk, kinderdagverblijf of kan bv. worden toegepast in muziek- en bewegingslessen of andere werkvormen met het jonge kind & ouder.

 

De 4-daagse opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Baby- en Dreumesyoga

Baby- en Dreumesmassage

Therapeutisch werken met Baby & Ouder

 

De gehele opleiding Holistische Baby & Dreumesyoga geacrediteerd en erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

 

Enkele reacties van cursisten Lees verder…

Data & Kosten

Basis Baby- en Dreumesyoga
Basis Baby- en Dreumesyoga
10-9 / 8-10-2021  Nijmegen
18-3 / 15-4-2022  Dordrecht
10.30-16.30
10.30-16.30
€ 220,-
€ 220,-
Baby- en Dreumesmassage
Baby- en Dreumesmassage
24-9-2021  Nijmegen
2-4-2022   Dordrecht
10.30-16.30
10.30-16.30
€ 110,-
€ 110,-
Therapeutisch werken met Baby en Ouder
Therapeutisch werken met Baby en Ouder
22-10-2021  Nijmegen
21-5-2022   Dordrecht
10.30-16.30
10.30-16.30
€ 110,-
€ 110,-

Kosten zijn €420,- bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse opleiding Baby- en Dreumesyoga.

 Prijzen zijn incl. opleidingsmap en materialen. Een deel van het opleidingsgeld (€ 90,-) wordt bij inschrijving voldaan om een plaats te reserveren.

N.B. De opleiding vindt i.v.m. covid-19 plaats op de geplande data met waarborg van richtlijnen RIVM/ 1.5 m. afstandsregel. Bij verscherpte maatregelen kan een lesdag via live-stream (+ digitale aanvulling d.m.v. video’s en audio) worden verzorgd.

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Baby- en Dreumesyoga & Babymassage in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk als Baby- en Dreumesyogadocent willen starten.

 

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

 

Afronding en certificaat

De eindopdracht bestaat uit het doorlopen van enkele trainingsopdrachten en het in eigen omgeving oefenen met een baby of dreumes (met ouder). Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Baby- en Dreumesyoga.

 

Plaats:

Leslocatie Arterre, Groesbeekseweg 119 Nijmegen of leslocatie Dordrecht.

lianne-de-keizer

Docent

De opleiding wordt verzorgd door Lianne de Keizer, moeder van 2 dochters, docent baby- en dreumesyoga & babymassage, integratief kindertherapeut en docent (Mindful/Heartful) kinderyoga met een eigen praktijk voor kindertherapie, oudercoaching en training. Lianne studeerde pedagogiek en psychotherapeutische wetenschappen en verricht naast haar werk als kindertherapeut ook werkzaamheden als opleider en assessor bij de Ned. Academie voor Psychotherapie. Lees verder op docenten pagina.

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min