Opleiding Yoga Nidra Kids & Teens
tevens module opleiding Stress Reductie

 

‘Kinderen hun eigen ‘innerlijke oase’ laten vinden om in te zetten voor diepe ontspanning’

training-yoga-nidra-tekst

Yoga Nidra Kids & Teens

Kinderen en tieners ervaren steeds meer en vaker langdurige stress. De behoefte aan en noodzaak van diepe, echte ontspanning is groot. Een gezonde ontwikkeling is gebaat bij momenten van herstel, inzicht en vrede met jezelf en de wereld. Yoga Nidra biedt kinderen en tieners een ‘innerlijke oase’ waarin ze volledig ontspannen. De heilzame werking van Yoga Nidra is breed: door de diepe ontspanning van het hele lichaam en het denken, kan het regeneratieve vermogen van het lichaam aan de slag, kunnen emotionele indrukken worden verwerkt en het zenuwstelsel tot rust komen. Daarnaast helpt Yoga Nidra het kind een positief(ver) zelfbeeld te ontwikkelen en pijn te transformeren op een zachte, veilige en heilzame manier. De (wetenschappelijke) kennis en inzicht over de werking van Yoga Nidra is de afgelopen jaren enorm toegenomen, waardoor het een steeds bredere inzet vindt in therapie, yogalessen en andere vormen van begeleiding.
De toepassing voor kinderen en tieners is anders dan bij volwassenen en er is specifieke kennis en training nodig om dit op een goede manier te doen. Yoga Nidra kun je op verschillende plekken inzetten: thuis, in therapie, als onderdeel van je kinder/tieneryogales, in ziekenhuizen, in coaching of bij special needs. Zelfs in de klas kan Yoga Nidra worden toegepast op een iets andere, maar nog steeds werkzame manier.

Inhoud

Deze vierdaagse scholing is erop gericht om je de werking te laten ervaren van Yoga Nidra, je te verdiepen in de achtergrond en theorie ervan en natuurlijk te ontdekken hoe je dit op een prettige en passende manier kunt inzetten voor kinderen en tieners. Je krijgt praktische handvatten, een uitgebreide reader, ondersteunende audio-opnames en de mogelijkheid om zelf te oefenen en dit terug te koppelen aan de docent. Deze training volgt de basisopbouw van de Yoga Nidra zoals die uit de grote tradities komt. Tegelijkertijd deelt docente Wendy Traa ook deels de nieuwste inzichten die komen uit de I Rest Yoga Nidra-vorm, waarin zij is opgeleid door James Reeves. Deze vorm van Yoga Nidra is in de afgelopen dertig jaar ontwikkeld door Richard Miller (phd) en is wetenschappelijk onderbouwd. Daarin neemt het hart een grote plaats in, als ook de eigen inbreng van de kinderen en tieners.

 • Achtergrond en theorie van Yoga Nidra
 • Opbouw en techniek van Yoga Nidra: de vaste opbouw en de variaties daarbinnen
 • Aanpassing op leeftijdsniveaus
 • Didactiek: belangrijke aanwijzingen die je stimuleren en helpen om de beoefening van Yoga Nidra op een gestructureerde, veilige en prettige wijze aan te bieden
 • De werking van het brein bij Yoga Nidra
 • De speciale rol van het hart bij het vormgeven van de ‘innerlijke oase’ van het kind/ de tiener
 • Stress en de gevolgen daarvan op kinderen en tieners
 • Yoga Nidra en therapeutische toepassingen bij speciale doelgroepen; o.a. hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, pijnklachten
 • Kennis maken met ondersteunende werkvormen die je kunt toepassen in combinatie met Yoga Nidra
 • Hoe ontwikkel en varieer je Yoga Nidra’s en welke bronnen zijn er?
 • Welke uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan
 • Hoe je Yoga Nidra kunt toepassen in je eigen praktijk en achtergrond

 

De opleiding Yoga Nidra Kids & Teens bestaat uit de modules:

Yoga Nidra Kids & Teens (2 dg)

Therapeutische toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens (2 dg)

 

Enkele reacties van cursisten Lees verder…

Data & Kosten Opleiding Yoga Nidra

   
Yoga Nidra Kids & Teens  op locatie + online 10-3/ 31-3/za 8-4/21-4-2023  Nijkerk + 4 pagina’s met video-instructie 10.00-13.00 u. €390,-
Yoga Nidra Kids & Teens  geheel livestream Aan de opleiding met start 10-3-2023 kan ook via livestream worden deelgenomen 10.00-13.00 u. €390,-

Prijzen zijn incl. uitgebreide opleidingsmap, audio-opnames en vrijgesteld van BTW.

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die yoga nidra willen integreren in een werkveld met kinderen en/of tieners. De opleiding is uitermate geschikt als bijscholing voor (kinder-) yogadocenten, kindercoaches/therapeuten, meditatietrainers, leerkrachten en ouders die yoga nidra-technieken binnen het gezin willen toepassen.

 

Afronding

Na positieve afronding van beide modules (basis + therapeutische toepassingen Yoga Nidra Kids & Teens) en het positief doorlopen van de oefenopdrachten kom je in aanmerking voor het certificaat Yoga Nidra Kids & Teens. Hiermee ben je in staat om als vanuit Yoga Nidra volwaardige lessen te ontwikkelen  en een eigen praktijk te starten binnen groepswerk met kinderen/ tieners, of je kennis en vaardigheden te integreren in het werkveld (bv. als coach, kinderyogadocent, leerkracht etc)

 

Plaats

Leslocatie Nijmegen, Groesbeekseweg 119

Leslocatie Amersfoort/Nijkerk,  Venestraat 37B

Livestream/Online

wendy-traa

Docent

Docent: Wendy Traa (drs), is therapeutisch kinderyogadocent, kindercoach, level 1- I Rest Yoga Nidra trainer, auteur van diverse boeken/ materialen als Het Hartenpakket, Het Lieve Woordendoosje en Vlinder & Slak.

Ze is initiatiefnemer van Centrum De Kleine Oase, een platform waar verhalen en materialen voor kinderen worden ontwikkeld om te verbinden en te inspireren. Haar missie is om kinderen in contact te brengen met hun eigen innerlijke ‘oase’.

Wendy geeft bij Arterre tevens les binnen de opleiding Hartfocus & Heartfulness met kinderen.

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min