Yoga voor hoogsensitieve kinderen Live/Online

‘Ik voel wat ik voel, wat ik diep van binnen bedoel’

Hoogsensitieve kinderen en yoga

In de module yoga bij hoogsensitieve kinderen leer je praktische informatie en handvatten om kinderen/jongeren d.m.v. yoga en therapeutische oefeningen om te leren gaan met hun gevoeligheid.

Bij hoogsensitiviteit zien we dat prikkels van buitenaf sterk kunnen binnen komen wat zich kan uiten in druk of juist teruggetrokken gedrag, verminderd lichaamsbewustzijn, heftige emoties en psycho-somatische klachten.
Er is bij deze kinderen vaak sprake van een groot empathisch vermogen en intuïtiviteit.
D.m.v. yoga en therapeutische oefeningen kunnen we hen de kracht van hun sensitiviteit laten ervaren en tegelijk ingangen bieden om prikkelgevoeligheid te reguleren. Het gaat erom kinderen te laten ontdekken hoe zij bij zichzelf kunnen blijven en hoe zij hun eigen weg kunnen vinden binnen hun gevoeligheid om mee te nemen in hun opgroeiende leven.

Deelnemers leren naast basiskennis over hoogsensitiviteit + signalen hiervan te herkennen, therapeutische oefeningen en spelvormen die effectief zijn bij sensitiviteit. Vanuit speelsheid worden o.a. lichaamsbesef, bewustwording van eigen energie en die van de omgeving vergroot en wordt geleerd om yoga te verweven met therapeutische & creatieve oefeningen, spelvormen en verhalen.

 

Yoga voor hoogsensitieve kinderen is  een module uit de Therapeutische Kinderyoga opleiding en is tevens als bijscholing Live/Online te volgen.
De volledige Therapeutische Kinderyoga opleiding
is erkend en geaccrediteerd door VYN, BATC, NVST, CAT, LVNG en VBAG.

Voor Wie

De module is toegankelijk voor iedereen die zich wil verdiepen in yoga voor deze doelgroep en voor wie zelf wil ervaren hoe speelse yogatechnieken een ondersteuning kunnen betekenen bij de eigen sensitiviteit.

 

Data & Kosten: