Opleiding Stress Reductie voor Tieners

SONY DSC

Opleiding Stress Reductie voor Tieners

Bij de opleiding Stress Reductie vormen diepe ontspanning vanuit Yoga Nidra en Mindfulness aandachtstraining 2 belangrijke pijlers om met name doelgroep tieners en jongeren te helpen omgaan met de uitdagingen waar zij in deze tijd en binnen hun leeftijdsfase mee te maken hebben.De modules Yoga Nidra Kids & Teens en MindfulTeens vormen samen de 6 -daagse opleiding Stress Reductie en een stevige basis om vanuit diverse methodes en achtergronden op prettige wijze stress bij tieners te reduceren. Hierbij staat vooral centraal dat er een breed scala aan praktische en inspirerende oefeningen, handvatten en inzichten worden geleerd die de tiener zelf in zijn dagelijks leven kan integreren.

Het programma Stress- reductie vanuit yoga nidra en Mindfulness/ meditatietechnieken kan in speciaal hierop toegespitste lessenseries in groepsverband aan worden geboden en daarnaast ook worden geïntegreerd binnen o.a. yoga, onderwijs. Deze technieken zijn ook uitermate passend om op individuele basis aan te bieden binnen coaching en therapievormen.Verder kan deze scholing jou waardevolle inzichten en verdieping voor je eigen proces bieden en hoe om te gaan met groeps- en individuele processen met deze doelgroep.

Yoga Nidra: Yoga Nidra staat bekend om haar heilzame werking. Door diepe ontspanning van het hele lichaam en het denken, wordt het regeneratieve vermogen van het lichaam aangesproken, emotionele indrukken verwerkt en kan het zenuwstelsel tot rust komen en afname van stress worden bevorderd. De 4-daagse opleiding bestaat uit een 2-daagse basis en 2-daagse verdiepingsmodule. In de verdieping is aandacht voor therapeutische toepassingen en afstemming van Yoga Nidra bij bijv. hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD en autisme. In deze opleiding wordt dan ook een brede ondergrond gelegd voor het verantwoord aanbieden van deze prachtige werkvorm.

MindfulTeens: Bij deze 2-daagse training leer je Mindfulness/ stress reductie aan te bieden aan tieners en jongeren en kun je tegelijkertijd jouw eigen Mindfulness-proces verdiepen.Het vinden van de eigen balans en leren omgaan met stress, prestatiedruk en social media zijn voor deze doelgroep actueler dan ooit. Bewustwording, signalering en acceptatie staan hierbij voorop. Er wordt o.a. gewerkt met aandachtstraining/ meditatietechnieken, loopmeditatie, Mindful Yoga en diverse/ creatieve werkvormen rond Mindfulness. Mindfulness vormt een zeer eigentijdse en bruikbare ingang voor tieners om stress in hun dagelijks leven aan te pakken.

Je ontvangt het certificaat docent Stress reductie als je de volledige 4-daagse opleiding Yoga Nidra Kids & Teens en  2- daagse training MindfulTeens hebt gevolgd. Kijk voor meer informatie  en data bij de betreffende scholingen.

 

De scholing vormt tevens een specialisatierichting binnen de opleiding Helend Kindcoach.

De opleiding Stress Reductie voor Tieners is een combinatie van de volgende 2 scholingen:

Yoga Nidra Kids & Teens (4 dg)

MindfulTeens & Meditatie (2 dg)

Overzicht opleiding Stress Reductie

 
Yoga Nidra Kids & Teens Nijmegen of Livestream 10.30-16.30 4 dagen
MindfulTeens & Meditatie Nijmegen of Livestream 10.30-16.30 2 dagen

Toelating:

Deelnemers die Stress Reductietechnieken rond o.a. Yoga Nidra en Mindfulness willen integreren in een werkveld met kinderen/ tieners of binnen het gezin. De opleiding is uitermate geschikt voor (kinder-) yogadocenten en (kinder-) therapeuten/coaches die zich willen specialiseren in het werken vanuit Stress Reductie binnen hun eigen werkveld of eigen praktijk.

Afronding:

Na het met goed gevolg doorlopen van de scholingen Yoga Nidra Kids & Teens en MindfulTeens & Meditatie.

Plaats, duur, kosten en inschrijving:

Kijk op de pagina’s van scholingen Yoga Nidra Kids & Teens en MindfulTeens & Meditatie.

Docenten:

Wendy Traa en Simone de Groot

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min