Opleiding Holistische Tieneryoga

 

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door VYN

Yoga voor Tieners

Je bent van harte welkom bij de Opleiding Holistische Tieneryoga van Arterre als je wilt werken met tiener- en jongerenyoga vanuit een holistische visie.

In de 4-daagse erkende opleiding Holistische Tieneryoga gaan we uit van het helende werking van yoga vanuit de tiener- en jongerenleeftijd. Hierbij wordt geleerd de tiener in zijn totaliteit aan te spreken d.m.v. yogatechnieken en daarop aansluitende werkvormen.

Yogafilosofie, houdingen, ademoefeningen, concentratie en ontspanning worden aangevuld met (holistische) werkvormen rond o.a. HartFocus en yogadans. Karakteristieke ’tieneryoga-onderwerpen’ als flow-yoga, yogamassage, partneryoga, chakra yoga en examenyoga komen ruim aan bod.

De opleiding Holistische Tieneryoga bestaat minimaal uit de basismodule Yoga voor Tieners en een keuzemodule.
Kijk voor extra informatie bij betreffende module:

Basis Yoga voor Tieners

Massage voor Tieners (keuze module)

Flow-/Yogadance (keuze module)

 

De gehele opleiding Holistische Tieneryoga is geacrediteerd en erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

Na het met goed gevolg doorlopen van de basis module + minimaal 1 keuzemodule ontvang  je een certificaat Holistische Tieneryoga en ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen aan Tieners in groepsverband.

 

Enkele reacties van cursisten Lees verder…

Data & Kosten

 

De opleiding Holistische Tieneryoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Yoga voor Tieners   livestream + digitaal Voorjaar 2024 data volgen +3 pagina’s video-instructie 19.30-22.00 Livestream Zoom € 360,-
Flow-/Yogadance * 30-9-2023 op locatie  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 110,-
Massage voor Tieners * Online module     –         – € 85,-

De modules kunnen als bij- of nascholing afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald.

De opleiding Holistische Tieneryoga bestaat uit min. 4 lesdagen basis + keuzemodule: Massage voor Tieners of Flow-/Yogadance.
Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4/5-daagse Holistische Tieneryoga opleiding  basis + keuzemodule(s) ontvang je korting en zijn de kosten €420,- (met Massage voor tieners) / €440,- (met Flow- Yogadance) / €500,- (met beide modules). De kosten zijn inclusief uitgebreide opleidingsmap.

 

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) tieneryoga in hun werkzaamheden met tieners/jongeren willen integreren en/of een eigen praktijk willen starten. Bij weinig tot geen yoga-ervaring wordt gevraagd om tijdens de opleiding yogales voor volwassenen te volgen ter ondersteuning van het yogaproces. De opleiding vormt ook een mooie specialisatie voor (kinder-)yogadocenten-en therapeuten en geeft tevens verdieping aan het eigen yogaproces.

 

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

 

Afronding en certificaat

De eindopdracht bestaat uit het ontwikkelen en presenteren van een voorbeeldles Holistische Tieneryoga. De yogales dient tevens als stageles aan een groepje tieners te zijn gegeven en geëvalueerd. Bij positieve afronding ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Tieneryoga.

Plaats, tijd:

Hoofdlocatie Nijmegen: Groesbeekseweg 119

Tijd: 10.30-16.30 uur

 

Docenten

Philip Bouvy, Simone de Groot en Georgette Elders (Flow-/Yogadance).