Docenten

philip_bouvy
simone_de_groot

Het aanbod van Arterre is ontwikkeld door Philip Bouvy (1970) en Simone de Groot (1973). Zij zijn beiden afgestudeerd Docerend en Uitvoerend Musicus en hebben ruime tijd lesgegeven bij o.a. muziekinstellingen, centra voor kunstzinnige vorming en aan het conservatorium van Artez Hogeschool voor de Kunsten. Yoga en bewustwording kwamen al jong op hun pad. Tijdens hun conservatoriumstudie kwamen vakken als yoga, tai chi en feldenkrais aan bod, o.a. ter preventie van blessures. Gefascineerd door de werking hiervan ontstond de overtuiging dat het van belang is dat kinderen al op jonge leeftijd vanuit een holistische visie kennis kunnen maken met een combinatie van vakken als muziek, dans, drama en yoga. Zo volgde een lange, kleurrijke weg waarin diverse opleidingen en werkervaring vanuit yoga en creatieve/therapeutische vorming werden samengebracht. Zij behaalden beiden hun diploma voor Docent Hatha Yoga voor volwassenen en Kinderyogadocent (1998). Simone behaalde vervolgens haar diploma voor Muziek- en Bewegingsdocent met kinderen aan het conservatorium van Amsterdam. Aan de Fontys dansacademie volgde Philip een opleiding Bewegingsexpressie voor procesbegeleiding in het groepswerk (vanuit dans, drama & beweging). Verder heeft hij een opleiding afgerond tot Gecertificeerd HartFocus-trainer. Philip en Simone scholen zich voortdurend bij op het gebied van o.a. (therapeutische) yoga, beweging, kindercoaching en kindermassage (zie overzicht hieronder) om zich in het vakgebied te blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Vanuit hun veelzijdige achtergrond in scholing/werkveld zijn Philip en Simone gediplomeerd en gespecialiseerd in het werken vanuit meerdere disciplines. Na ruime ervaring te hebben opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen hebben zij de inhoud en visie van Arterre tot stand doen komen. De geboorte van hun dochters Roos (2003) en Mare (2006) hebben hier een mooie en bevestigende bijdrage in gevormd. Binnen deze holistische visie staat voorop kinderen in hun totaliteit te blijven benaderen en te ontmoeten. Een benadering vanuit het hart, waarbij ruimte wordt gegeven aan de eigenheid van kinderen. Naast het beleven van plezier kunnen kinderen op deze wijze spelenderwijs in hun kracht komen en worden uitgenodigd tot ‘ont-wikkeling’.

Naast het geven van ‘kinderlessen’ vinden vanaf 1999 binnen Arterre opleidingstrajecten plaats waar Philip en Simone graag cursisten inspireren om liefde voor het werken met kinderen vanuit creativiteit, enthousiasme en vakmanschap in te leren zetten in hun werkveld met kinderen/ jongeren.

Naast bovengenoemde opleidingen volgden Philip/en of Simone de volgende opleidingen/ bijscholingen:

-Opleiding Mindfulnesstrainer
-Opleiding Kernkindcoach
-Yoga for the Special Child Certificatieprogramma (Sonia Sumar)
-Opleiding Speltherapie
-Opleiding Chakra- en Energetisch therapeut
-Opleiding Docent Zwangerschapsyoga
-Opleiding Docent Kindermassage
-Opleiding Docent (Stoel-) Massage op school
-Training Shantala Kindermassage
-Training Klassieke Massage

-Bijscholing Structural Yogatherapie (Mukunda Stiles)
-Bijscholing Yogatherapie (Opleidingen Hara)
-Bijscholing Therapeutische toepassingen HartFocus (K. Blase)
-Bijscholing Helende Reis voor kinderen (Paradise Kids)
-Bijscholing Yoga Nidra (M. Chavanu)
-Bijscholing Yoga en Dans (M. Samson)
-Bijscholing Adem en Ontspanning volgens meth. Dixhoorn (Y. Esser)
-Bijscholing Buikvrij (M. Ludwig)
-Bijscholing Yoga en Verstilling (L. Vos)
-Bijscholing Meditatie/ Geestelijk leraarschap (N. Tydeman)
-Bijscholing Yogahoudingen begeleiden (R. Beintema)
-Bijscholing Yoga bij een verstandelijke beperking (Saswitha Opleiding)
-Bijscholing Yoga bij een lichamelijke handicap (Saswitha Opleiding)
-Bijscholing (Kinder-)Kruidenstempelmassage, Onderlinge Kindermassage, Yogamassage, Indian Head Massage, Zelfmassage, Wellnessmassage (o.a. Sabaaydi)