Opleiding HartFocus & Heartfulness met kinderen

 

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd door VYN.

 

‘Men ziet slechts goed met het hart
Het echt belangrijke kan men met de ogen niet zien

A. de Saint- Exupéry

HartFocus & Heartfulness

HartFocus & Heartfulness laat kinderen en jongeren de kracht van hun hart ervaren. Kinderen leven en reageren van nature al meer vanuit het hart. Door deze oorspronkelijkheid te bevestigen leren kinderen om meer in verbinding te blijven.

Uit onderzoek van het Heart-Math institute in Amerika is gebleken dat wanneer er contact wordt gemaakt met het hart een neuronaal stelsel vanuit het hart naar de hersenen wordt geactiveerd. Het hart vormt een actief centrum dat in contact staat met ons hersen-zenuwstelsel. Bij stress, onzekerheid, frustratie of angst is het hartritme onregelmatig. Door het hartritme naar een rustig, regelmatig patroon te brengen wordt synchroniciteit (coherentie) bewerkstelligd tussen hart en hersenen. Er wordt dan als het ware vanuit het hart ‘gedacht’ en niet alleen met het hoofd, wat gunstig uitwerkt op het gevoel van welbevinden, concentratie, zelfvertrouwen, communicatie en de gezondheid in het algemeen.
Bij HartFocus & Heartfulness is ontwikkeling van empathie en (zelf-) compassie een belangrijke peiler. Kinderen, jongeren, begeleiders, coaches en ouders die beter zijn afgestemd op hun hart kunnen meer in harmonie staan met hun directe omgeving. We blijken het meest ontspannen en op ons best te zijn als we coherent zijn in contact met ons hart. HartFocus & Heartfulness helpt ons dan ook om ons leven vanuit meer ontspanning en verbinding Heartful te leven!

De opleiding biedt veel praktische en inhoudelijke informatie over de werking van ons hart en er worden diverse hartfocus/ heartfulness- oefeningen, spelvormen en bewegingsvormen beoefend die eenvoudig toepasbaar zijn in het werken met kinderen en jongeren.

 

De opleiding HartFocus & Heartfulness is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing (20 punten).

 

Enkele reacties cursisten lees verder…

 

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules die evt. ook apart als bij- en nascholing te volgen zijn.
Kijk voor meer informatie bij de betreffende module:

HeartfulKids & HartFocus

HeartfulTeens & HartFocus

HeartfulCoaching & HartFocus

Data & Kosten:

 

Data opleiding HartFocus & Heartfulness + modules:

Opleiding HartFocus & Heartfulness 12-11/26-11/10-12/21-1  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 420,-
Online HartFocus & Heartfulness opl. 12-11/26-11/10-12/21-1  Livestream 10.30-16.30 u. € 390,-
HeartfulKids & HartFocus 12-11  / 10-12-2021  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 220,-
HeartfulTeens & HartFocus 26-11-2021  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 110,-
HeartfulCoaching 21-1-2022  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 110,-

De modules kunnen als bij- of nascholing afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald.

Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse HartFocus & Heartfulness opleiding ontvang je korting en zijn de kosten € 420,- (i.p.v. 440,-).

N.B. Bij verscherpte maatregelen rond covid-19 kan een lesdag via live-stream worden verzorgd.

Toelating

Iedereen die HartFocus & Heartfulness technieken wil integreren in een werkveld met kinderen en tieners of binnen het gezin. De opleiding sluit aan bij o.a. onderwijs, (kinder-) yoga, Mindfulness en coaching. De opleiding is dan ook uitermate geschikt voor leerkrachten, (kinder-) yogadocenten, (kinder-) therapeuten/coaches en Mindfulnesstrainers die zich willen specialiseren in de toepassing van HartFocus- en Heartfulness.

Studiebelasting

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 38 uur (24 contacturen + zelfstudie).

Afronding en certificaat

Na het positief doorlopen van alle lesdagen ontvang je het certificaat HartFocus & Heartfulness met kinderen.

Plaats

Leslocatie Arterre, Groesbeekseweg 119 Nijmegen.

 

Docenten:

Philip Bouvy

Philip Bouvy is gecertificeerd HartFocustrainer bij APS en tevens opgeleid in therapeutische toepassingen van HartFocus. Vanuit zijn werkzaamheden als (kinder-) yogadocent en (kinder-)coach en zijn achtergrond vanuit muziek en bewegingsexpressie, weet hij het harte-werk op creatieve wijze en vanuit verschillende invalshoeken invulling te geven. Uitgangspunt voor hem is om hartsverbindingen tot stand te brengen en kinderen en volwassenen heartful t.o.v. zichzelf en anderen in het leven te laten staan!

Wendy Traa

Wendy Traa heeft veel harte-werk verricht als leerkracht en auteur van Het Hartenpakket en de boeken Het Lieve Woordendoosje en Vlinder & Slak. Ze is initiatiefnemer van De Open Plek, een platform waar verhalen en materialen voor kinderen worden ontwikkeld om te verbinden en te inspireren. Haar missie is om kinderen in contact te brengen met hun eigen innerlijke ‘open plek’: het hart.

merel_fokkema

Merel Fokkema

Merel Fokkema verdiepte zich na haar opleiding orthopedagogiek en maatschappelijk werk in Mindful-/ Heartfulness en yoga. Zij volgde o.a. de opleiding tot MBSR/MBCT trainer aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness en is aangesloten bij categorie 1 trainers van het VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen). Met de verdieping van Mindfulness naar (zelf-)compassie & Heartfulness coacht zij naast kinderen en jongeren ook graag ouders, leerkrachten en therapeuten om het leven’ Heartful’ te leven.