Opleiding Therapeutische Kinderyoga


‘Elk kind ontmoeten en bezien in het licht van zijn unieke kracht en mogelijkheden’

 

Getoetst door CRKBO geaccrediteerd en erkend door VYN, BATC, NVST, CAT, VIV en VVET

Wil je je expertise als kinderyogadocent uitbreiden naar therapeutisch werken op individuele basis?
Wil je je verdiepen in je eigen yogaproces en vaardigheden ontwikkelen in het aanbieden van therapeutische kinderyoga-op-maat?
Wees welkom bij de eerste opleiding Therapeutische Kinderyoga in Nederland en België!

Opleiding Therapeutische Kinderyoga

De laatste jaren neemt de vraag naar individuele yogabegeleiding bij kinderen sterk toe. Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma op maat aangeboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele coaching d.m.v. kinderyoga. Vanuit de helende werking van yoga, uitgaande van de individuele behoefte en vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Hierbij wordt uitgegaan van de visie dat het kind wordt ontmoet vanuit zijn mogelijkheden i.p.v. zijn eventuele beperkingen. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze. Dit geeft het kind handvatten om zich gezond te ontwikkelen,’klachten’ te reguleren en op zijn eigen unieke manier om te gaan met bijv. hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke/ mentale beperking, faalangst, slaapproblemen e.d.

 

De Opleiding Therapeutische Kinderyoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Kinderyogatherapie (5dg) lees meer...

Yoga voor hoogsensitieve kinderen (1dg) lees meer…

Yoga bij hyperactiviteit & autisme (1dg) lees meer…

Yoga bij special needs (1dg) lees meer…

 

Voor wie?

De opleiding Arterre Kinderyogatherapie vormt een vervolgopleiding voor kinderyogadocenten/yogadocenten en kindertherapeuten/coaches met yoga-ervaring die kinderen en jongeren individueel vanuit een therapeutisch yogaprogramma willen coachen/begeleiden. Na afronding van de gehele 8- daagse opleiding ben je gecertificeerd om een eigen praktijk te starten vanuit therapeutische kinderyoga en/of je kennis en vaardigheden te integreren in een werkveld met kinderen.

 

De opleiding Therapeutische Kinderyoga is Regulier en tevens deels digitaal als Live/Online opleiding te volgen.
Kijk hier voor extra informatie Live/Online opleiding Therapeutische Kinderyoga

 

Enkele reacties cursisten Lees verder...

Data & Kosten

 

Therapeutische Kinderyoga opleidingen Regulier en Live/Online:

Live/Online Ther. Kinderyoga 2021-2022 17-9/1-10/15-10/5-11/19-11/3-12/17-12  +4 digitaal Live locatie 10.30-16.30 / Zoom 19.30*  NIJMEGEN € 790,-   Extra info
Live/Online Ther. Kinderyoga 2022 30-1/12-2/12-3/26-3/9-4/21-5/29-5  +4 digitaal Live locatie 10.30-16.30 / Zoom 19.30* Utrecht € 790,-   Extra info
ONLINE THUIS   Geheel online opleiding
Live via Zoom + digitaal a.h.v. video instructie
8 dagen
€ 790,-   Extra info

De modules kunnen als bij- of nascholing afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald. Prijzen zijn incl. uitgebreide opleidingsmap en materialen.

 

Erkenning & Accreditatie

De Arterre Therapeutische Kinderyoga opleiding wordt getoetst door CRKBO en is erkend en geaccrediteerd door BATC, NVST, CAT en LVNG.  Daarnaast is de opleiding Therapeutische Kinderyoga erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (48 punten).

De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 88 uur (48 contacturen + zelfstudie).

 

Afronding en certificaat

Bij positieve afronding van de gehele 8-daagse opleiding (85% aanwezigheid en doorlopen van trainingsopdrachten en ontwikkelen van een individuele sessie op maat), ontvangen cursisten het certificaat Therapeutische Kinderyoga voor individuele yogabegeleiding.

Plaats

Utrecht (10 min. loopafstand CS Utrecht) of
Nijmegen, locatie Arterre (12 min. loopafstand van CS Nijmegen).

Naast de locatie Antwerpen/Borsbeek zijn onze locaties in Nijmegen en Utrecht tevens goed bereikbaar vanuit België. Vanuit grens Ned. /België is de reisduur naar deze locaties per auto ca. 55 min.

 

Inschrijven

Kinderyogadocenten en yogadocenten kunnen direct inschrijven via het inschrijfformulier. Overige inschrijvingen (b.v. kindercoaches/-therapeuten) worden na ontvangst van het formulier bepaald. Na ontvangst van het inschrijfformulier en inschrijfgeld (90 euro, wordt afgetrokken van totale opleidingsgeld) wordt de reservering bevestigd.

Opleidingen bij Arterre zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en hierdoor vrijgesteld van BTW.

Docenten

Philip Bouvy en Simone de Groot