HeartfulKids & HartFocus

‘Kijken met je hart is geluk zien’
E. Kieckens

HearfulKids & HartFocus

In deze 2- daagse module wordt geleerd om kinderen in de basisschoolleeftijd vanuit een speelse ingang hun hart te leren inzetten. Kinderen leren te luisteren naar en te vertrouwen op hun hart: de plek waar alles ontstaat en weer naar terugkeert!

Op scholen verbeterde naar aanleiding van HartFocus & Heartfulness-oefeningen de sfeer in de klassen doordat kinderen die beter zijn afgestemd op hun hart meer in harmonie staan met hun directe omgeving. Leerprestaties, focus en black-outs verbeteren omdat kinderen meer ontspannen zijn en het zgn. ‘hart-brein’ beter functioneert.Ontwikkeling van compassie en empathie vanuit een open hart geeft verbinding. Hartenkracht bevestigen bij jonge kinderen is dan ook als een zaadje planten om te groeien en bloeien: zij kunnen hier in hun verdere leven de hartverwarmende vruchten van plukken!

A.h.v. van HartFocus- heartfulnessoefeningen, bewegingsoefeningen, beeldende harte-verhalen & spelvormen wordt hart-breinsynchroniciteit bevorderd en worden hartskwaliteiten gevoed. O.a. Het Hartenpakket en Het Lieve Woordendoosje waarmee door schrijfster/ ontwikkelaar Wendy Traa zal worden gewerkt sluiten hier mooi op aan.

Voor wie?

Iedereen die HartFocus- en Haertfulnesstechnieken wil integreren in een werkveld met kinderen of binnen het gezin.

De HartFocus & Heartfulness opleiding is uitermate geschikt voor leerkrachten, (kinder-) yogadocenten en (kinder-)therapeuten/coaches en Mindfulnesstrainers die zich willen specialiseren in de toepassing van HartFocus & Heartfulness binnen hun praktijk.

De 2-daagse module HeartfulKids & HartFocus is onderdeel van de 4-daagse opleiding HartFocus & Heartfulness. De opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing (20 punten).

 

 

Data HartFocus & Heartfulness:

Plaats

Leslocatie Arterre, Groesbeekseweg 119, Nijmegen

Docenten

Philip Bouvy en Wendy Traa (auteur van het Lieve Woorden Doosje en Vlinder en Slak)

het-lieve-woorden-doosje
boek-vlinder-en-slak-1