Opleiding HeartfulKinderyoga

 

“The way is not in the sky. The way is in the heart.”
– Buddha –

HeartfulKinderyoga vormt een combinatie van kinderyoga met HartFocus & Heartfulness.

Bij HeartfulKinderyoga ligt de nadruk tijdens yoga beoefening op het hart. Door de aandacht op het hart te richten met o.a. hartopeners, Hartfocusoefeningen en hartmeditaties zal de hart-energie binnen yoga worden bevorderd en krachtiger voelbaar zijn.

Door HartFocus & Heartfulness in een vast deel toe te passen binnen de kinderyogales kun je kinderen en jongeren extra handvatten aanbieden om naar hun hart te leren luisteren en hun gevoel te volgen en om te leren gaan met stressvolle situaties. Zij ontdekken wat vriendelijk zijn naar jezelf en anderen inhoudt en hoe je in dit opzicht goed voor jezelf kunt zorgen. Er is extra aandacht voor verbindende spelvormen binnen groepsverband.

SONY DSC

Diverse HartFocus en Heartfulness oefeningen en meditaties worden toegespitst op de belevingswereld van kinderen en jongeren. MindfulKinderyoga kan daarmee een verrijking vormen voor je bestaande kinderyogalessen en daarnaast de mogelijkheid bieden om een lespraktijk te starten als Heartful Kinderyogadocent. Kijk voor meer informatie over de verschillende modules bij de opleiding HartFocus & Heartfulness en de opleiding Holistische Kinderyoga.

Je ontvangt het certificaat docent HeartfulKinderyoga als je naast een volledige docentenopleiding (Holistische) Kinderyoga de 4- daagse opleiding HartFocus & Heartfulness voor kinderen hebt gevolgd. Kijk voor meer informatie bij de betreffende opleidingen.

Heb je elders een volledige opleiding tot kinderyogadocent (min. 40 contacturen) gevolgd dan kan je tevens HeartfulKinderyoga-docent worden door je in te schrijven voor de opleiding Hartfocus & Heartfulness.

De opleiding HeartfulKinderyoga bestaat uit de volgende scholingen:

Opleiding Holistische Kinderyoga (8dg) Nijmegen, Utrecht en Online
Opleiding HartFocus & Heartfulness (4dg) Nijmegen

Toelating:

Deelnemers die kinderyoga, HartFocus- en Heartfulnesstechnieken willen integreren in een werkveld met kinderen/ tieners of binnen het gezin. De opleiding is uitermate geschikt voor (kinder-) yogadocenten en (kinder-) therapeuten/coaches die zich willen specialiseren in het werken vanuit MindfulKinderyoga binnen hun eigen werkveld of eigen praktijk.

Afronding:

Na het volgen van een volledige opleiding (Holistische) Kinderyoga en de docentenopleiding HartFocus & Heartfulness ontvang je het certificaat Mindful Kinderyoga.

Docenten:

Philip Bouvy, Simone de Groot en Wendy Traa