Opleiding MindfulKinderyoga

 

“Calming the mind is Yoga.
Not just standing on the head”

– Swami Satchidananda

MindfulKinderyoga vormt een combinatie van kinderyoga met aandachtstraining vanuit Mindfulness.

Opleiding MindfulKinderyoga

Bij de opleiding MindfulKinderyoga ligt de nadruk op de aandacht. Aandacht voor de beweging, de adem, in- of ontspanning. Door te leren focussen leren kinderen zonder oordelen steeds de aandacht terug te brengen naar hun kern. Er wordt geleerd om bewust (door de ruimte) te bewegen en oefeningen zijn rustiger dan in algemene kinderyogalessen gebruikelijk kan zijn. Naast de opbouw van bijv. een houding is er juist ook veel ruimte voor het loslaten.

Door Mindfulness in een vast deel toe te passen binnen de kinderyogales kun je kinderen en jongeren extra handvatten aanbieden om stress te herkennen en reguleren, concentratie en focus te bevorderen en om op een vrije manier om te leren gaan met hun lichaam, gedachten en gevoelens.

Diverse vormen van meditatie en stiltespel worden toegespitst op de belevingswereld van kinderen en jongeren. MindfulKinderyoga kan daarmee een verrijking vormen voor je bestaande kinderyogalessen en daarnaast de mogelijkheid bieden om een lespraktijk te starten als Mindful Kinderyogadocent. Kijk voor meer informatie over de verschillende modules bij de opleiding Meditatie & Mindfulness en de opleiding Holistische Kinderyoga.

Je ontvangt het certificaat docent MindfulKinderyoga als je naast een volledige docentenopleiding (Holistische) Kinderyoga de 4- daagse opleiding Meditatie & Mindfulness voor kinderen hebt gevolgd. Kijk voor meer informatie bij de betreffende opleidingen.

Heb je elders een volledige opleiding tot kinderyogadocent gevolgd dan kan je tevens MindfulKinderyoga-docent worden door je in te schrijven voor de opleiding Meditatie & Mindfulness.

De opleiding MindfulKinderyoga bestaat uit de volgende 2 scholingen:

Opleiding Holistische Kinderyoga (8dg) Nijmegen, Utrecht en Online
Opleiding Meditatie & Mindfulness (4dg) Nijmegen en Online

Toelating:

Deelnemers die kinderyoga, meditatie-en mindfulnesstechnieken willen integreren in een werkveld met kinderen/ tieners of binnen het gezin. De opleiding is uitermate geschikt voor (kinder-) yogadocenten en (kinder-) therapeuten/coaches die zich willen specialiseren in het werken vanuit MindfulKinderyoga binnen hun eigen werkveld of eigen praktijk.

Afronding:

Na het volgen van een volledige opleiding (Holistische) Kinderyoga en de docentenopleiding Meditatie & Mindfulness ontvang je het certificaat Mindful Kinderyoga.

Plaats, duur, kosten en inschrijving:

Kijk op de pagina’s van opleiding Holistische Kinderyoga en opleiding Meditatie & Mindfulness

Docenten:

Simone de Groot en  Philip Bouvy