Training Stress Reductie:
Yoga Nidra
Kids & Teens

 

‘Hoe kinderen hun eigen ‘innerlijke oase’ vinden en kunnen inzetten voor diepe ontspanning’

training-yoga-nidra-tekst

Yoga Nidra

Kinderen en tieners ervaren steeds meer en vaker stress. De behoefte aan en noodzaak van een ‘innerlijke oase’, aan een plek waar je diep kunt ontspannen en kunt herstellen, is groot. Yoga Nidra kan die innerlijke oase bieden aan kinderen en tieners. De heilzame werking van Yoga Nidra is breed: door de diepe ontspanning van het hele lichaam en het denken, kan het regeneratieve vermogen van het lichaam aan de slag, kunnen emotionele indrukken worden verwerkt en het zenuwstelsel tot rust komen.

Daarnaast helpt Yoga Nidra het kind een positief(ver) zelfbeeld te ontwikkelen en te transformeren op een zachte, veilige en heilzame manier. De toepassing voor kinderen en tieners is anders dan bij volwassenen en er is specifieke kennis en training nodig om dit op een goede manier te doen. Yoga Nidra kan op verschillende plekken worden ingezet: in therapie, coaching, als onderdeel binnen een kinder/tieneryogales, in ziekenhuizen, bij special needs en binnen het gezin. Zelfs in de klas kan Yoga Nidra (in aangepaste vorm) worden toegepast.

Inhoud

Deze driedaagse scholing is erop gericht om je de werking te laten ervaren van Yoga Nidra, je te verdiepen in de achtergrond en theorie ervan en natuurlijk te ontdekken hoe je dit op een prettige en passende manier kunt inzetten voor kinderen en tieners. Je krijgt praktische handvatten, een uitgebreide reader en de mogelijkheid om zelf te oefenen en dit terug te koppelen aan de docent. Deze training volgt de basisopbouw van de Yoga Nidra zoals die uit de grote tradities komt. Tegelijkertijd deelt docente Wendy Traa ook deels de nieuwste inzichten die komen uit de I Rest Yoga Nidra-vorm, waarin zij is opgeleid door James Reeves. Deze vorm van Yoga Nidra is ontwikkeld door Richard Miller (phd) in de afgelopen dertig jaar en is wetenschappelijk onderbouwd. Daarin neemt het hart een grote plaats in, als ook de eigen inbreng van de kinderen en tieners.

 • Achtergrond en theorie van Yoga Nidra
 •  Opbouw en techniek van Yoga Nidra: de vaste opbouw en de variaties daarbinnen
 •  Aanpassing op leeftijdsniveaus
 • Didactiek: belangrijke aanwijzingen die je stimuleren en helpen om de beoefening van Yoga Nidra op een gestructureerde, veilige en prettige wijze aan te bieden
 • De werking van het brein bij Yoga Nidra
 • De speciale rol van het hart bij het vormgeven van de ‘innerlijke oase’ van het kind/ de tiener
 • Stress en de gevolgen daarvan op kinderen en tieners
 • Yoga Nidra en therapeutische toepassingen bij speciale doelgroepen; o.a. hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, pijnklachten
 • Kennis maken met ondersteunende werkvormen die je kunt toepassen in combinatie met Yoga Nidra
 • Hoe maak en varieer je Yoga Nidra’s en welke bronnen zijn er?
 • Welke uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan
 • Hoe je Yoga Nidra kunt toepassen in je eigen praktijk en achtergrond

Data & Kosten Training Yoga Nidra

Opleiding Yoga Nidra 13-2/ 27-2/ 13-3-2021  Nijmegen 10.30-16.30 u. € 320,-

Prijzen zijn incl. trainingsmap en materialen en vrijgesteld van BTW.

Voor wie?

De training is toegankelijk voor deelnemers die yoga nidra willen integreren in een werkveld met kinderen en/of tieners. De training is uitermate geschikt als bijscholing voor (kinder-) yogadocenten, kindercoaches/therapeuten, meditatietrainers, leerkrachten en ouders die yoga nidra-technieken binnen het gezin willen toepassen.

 

Afronding

Na het volgen van de lesdagen en het voltooien van de oefenopdrachten ontvang je het certificaat Yoga Nidra Kids & Teens.

 

Plaats

Arterre Holistisch opleidingscentrum, Groesbeekseweg 119 Nijmegen.

wendy-traa

Docent

Docent: Wendy Traa (drs), is therapeutisch kinderyogadocent, kindercoach, level 1- I Rest Yoga Nidra trainer, auteur van diverse boeken/ materialen als Het Hartenpakket, Het Lieve Woordendoosje en Vlinder & Slak.

Ze is initiatiefnemer van Centrum De Kleine Oase, een platform waar verhalen en materialen voor kinderen worden ontwikkeld om te verbinden en te inspireren. Haar missie is om kinderen in contact te brengen met hun eigen innerlijke ‘oase’.

Wendy geeft bij Arterre tevens les binnen de opleiding Hartfocus & Heartfulness met kinderen.

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min