Basismodule Baby- en Dreumesyoga

Baby-yoga is samen bewegen, ontdekken, energie uitwisselen: plezier voor twee!

Basis Baby- en Dreumesyoga

Baby’s en jonge kinderen staan open voor indrukken en ervaringen, zijn nieuwsgierig, snel tevreden en erop gericht om liefde te geven en te ontvangen. Baby- en dreumesyoga is een heerlijke combinatie van yoga houdingen en technieken, Mindfulness-oefeningen, liedjes en massagespel gericht op een positieve verbinding tussen de ouder en de baby. Baby- en dreumesyoga gaat uit van de natuurlijke bewegingsgroei van kinderen. De aangeboden houdingen stimuleren deze natuurlijke ontwikkeling, in een tijd waarin baby’s steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Bij baby- en dreumesyoga gaat het om aanraking en beweging samen waardoor de baby gestimuleerd wordt tot ontwikkeling en ontspanning.

Omdat iedere baby anders is en andere behoeften heeft wordt ook binnen de baby- en dreumesyoga gewerkt vanuit een holistische visie. Er worden manieren aangereikt om vanuit de behoefte en mogelijkheden van de kinderen en de groep te werken waarbij het werken vanuit intuïtie en creativiteit centraal staat. Rustig en verzorgend werken in verbinding met elkaar.

Baby- en dreumesyoga verdiept de hechting tussen de ouder en de baby. Het verstrekt het gevoel van liefde, geborgenheid en veiligheid. Het geeft de baby en het jong kind begrenzing en omhulling van het lichaam en zorgt voor rust en ontspanning. De ouders leert de babytaal te verstaan en ervaart meer vertrouwen in positieve aanraking van de baby. En bovenal stimuleert het plezier tussen beiden!

In deze opleidingsdagen wordt aandacht besteed aan yogatechnieken voor baby’s vanaf drie maanden tot ongeveer 24 maanden. De verschillende ontwikkelingsfasen vragen verschillende technieken en stimulering in een verschillende setting. Zachtheid, creativiteit, speelsheid en intuïtie van de cursisten wordt door ervaringsgerichte oefeningen aangesproken en ontwikkeld. Je leert om baby- en dreumesyoga te geven als een veilig en uitdagend spel, waarbij je speciale en leuke oefeningen aanbiedt die de ouder en baby dichter bij elkaar brengen.

 

De gehele opleiding Holistische Baby & Dreumesyoga is erkend en geacriditeerd door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

Data & Kosten

Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Baby- en Dreumesyoga  opleiding (basis- en aanvullende module) betaal je het aangegeven lagere scholingsbedrag . Prijzen zijn incl. opleidingsmap, audio’s van liedjes en materialen. Bij aanmelding ontvang je bericht over aanschaf van babypop om tijdens de lessen te gebruiken.

kleedje-en-spullen-2-kl

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Baby- en Dreumesyoga & Babymassage in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk als Baby- en Dreumesyogadocent willen starten.

De basismodule Baby- en Dreumesyoga kan als losse bijscholing gevolgd worden. Een certificaat ontvang je bij het volgen dan de gehele opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga.

kristina-brockotter-3

Docent: Kristina Brockötter

Na mijn reis door Siberië, Mongolië en Tibet en de geboorte van mijn kinderen kwam ik dichterbij mijn essentie en mijn ware natuur. Ik verliet mijn technische baan als adviseur waterbouw en civiele techniek en begon verschillende opleidingen te volgen richting yoga, psychotraumatologie, psychologie, mindfulness en meditatie. Bij Arterre heb ik diverse opleidingen gevolgd w.o. de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga. Dit alles bleek het begin van een nieuwe reis naar diepere lagen en specialisaties t.a.v. het werken rondom zwangerschap, geboorte en de moederschap. (lees verder docenten pagina).

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min