Training Creatieve Danstherapie met Kinderen

‘Beweging is voor veel kinderen een directer taal dan spreken’

Creatieve Danstherapie met kinderen

Dans geeft een gevoel van vrijheid en ruimte omdat je al bewegend je hele wezen kan uitdrukken. Beweging is voor veel kinderen dan ook een directer taal dan spreken: jouw danstaal. Kinderen kunnen naast het ervaren van plezier, energie en het verkennen van de fysieke mogelijkheden tijdens creatieve danstherapie ook emoties en spanning ontladen, wat een helende werking heeft.

In dans wordt elk kind zichtbaar op zijn eigen wijze, Door beweging / expressie leidend te laten zijn, wordt het denken verstild en het kind uitgenodigd om vanuit het hoofd naar het lijf/gevoel te gaan. Dit geeft ruimte en helpt het lichaam om wat er van binnen leeft aan creativiteit, gevoelens en energie op eigen wijze tot uitdrukking te brengen.

Creatieve danstherapie geeft kinderen veel inzichten en het kind zal zich al dansend oefenen ten aanzien van zijn en andermans kwaliteiten en eigen-aardigheden. Aspecten rond groepsdynamica worden verkend, waarin kinderen bewust worden van hun patronen en zich ook kunnen oefenen om binnen een veilige setting patronen te doorbreken. Al dansende in communicatie treden met jezelf en de ander wordt daarbij een speels en creatief spel. Bij creatieve danstherapie is beweging jouw gids om al voelend en ontdekkend jouw eigen kern en plek in de wereld te vinden.

 

Inhoud

In de training/module Creatieve Danstherapie leren cursisten op ervaringsgerichte wijze hun vaardigheden en inzichten op te doen aan de hand van o.a. de volgende onderwerpen:

  • groepsdynamica
  • onderzoeken van verschillende vormen van bewegingscommunicatie
  • expressie van gevoelens/emoties in dans
  • patronen ten aanzien van dans ontdekken
  • danspatronen vertalen naar het dagelijks leven
  • dansen vanuit zintuigen
  • creatieve dans-verwerkingsopdrachten

De 3-daagse Creatieve Danstherapie is de 2e vervolg/verdiepingsmodule van de 5-daagse opleiding Creatief Danscoach.
Zie voor verdere informatie volledige opleiding Creatief Danscoach met kinderen of 1e module Dansexpressie met kinderen

Data & Kosten

Toelating:

De training/module Creatieve Danstherapie is toegankelijk voor deelnemers die de module dansexpressie hebben gevolgd en voor dansdocenten/ kindertherapeuten/coaches met enige danservaring.

Plaats, tijd:

De training Creatieve danstherapie bestaat uit 2 dagen en is tevens een module van de 5-daagse opleiding Creatief Danscoach met kinderen. De lesdagen zijn van 10.30- 16.30 en vindt op leslocatie Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen zie voor kaart Nijmegen loc.4

Onze locaties in Nijmegen en Utrecht tevens goed bereikbaar vanuit Belgiƫ. Vanuit grens Ned. /Belgiƫ is de reisduur naar deze locaties per auto ca. 50 min.

Docent

Philip Bouvy o.a. gediplomeerd docent bewegingsexpressie / dansexpressie met jarenlange ervaring in het
werken met dans vanuit kleuter- tot en met volwassenenleeftijd.