Therapeutisch werken met Baby- en Ouder

Na 9 maanden samen te hebben bewogen, ook na de geboorte de band vanuit
hart, hoofd & handen liefdevol blijven uitbouwen….

kleedje-en-spullen-1-kl

Therapeutisch werken met Baby & Ouder d.m.v. Yoga en Massage

Het ter wereld komen bij de geboorte kan voor baby’s een stressvolle ervaring zijn. Zij verlaten de veilige en warme baarmoeder en staan aan het begin van een nieuw fase van het leven. Massage en yogatechnieken kunnen stress bij baby’s reduceren. Iets wat niet alleen voor de baby maar ook voor de ouder erg belangrijk is. Door in een individuele setting met baby en ouders te werken kun je hen begeleiden om zich aan te passen en over te geven aan de nieuwe fase en werken aan ontspanning, verbinding en vertrouwen. Massage en yoga kunnen baby’s helpen die een moeilijke geboorte hebben gehad of waarbij de ouder minder beschikbaar is wegens de effecten van een moeilijke zwangerschap en baring. Door positieve aanraking te stimuleren leert de ouder op een liefdevolle manier om overprikkeling van de baby te voorkomen en leert de baby diep te kunnen ontspannen.

Niet alle ouders voelen zich vanaf de start zelfverzekerd in het aanraken en vasthouden van hun baby. Begeleiding vanuit yoga en massage kan de ouder helpen om meer vertrouwen op te bouwen in het aanraken en verzorgen van hun baby. Zij leren communiceren met hun baby en leren de positieve en negatieve signalen van hun baby te herkennen, zoals geluiden en bewegingen die subtiele veranderingen in de stemming van de baby kunnen weergeven. Ouders voelen zich zelfverzekerder en meer in hun kracht staan wanneer zij hun baby beter kunnen lezen. Een zelfverzekerde en bewuste ouder die instinctief aanvoelt wat de baby nodig heeft zorgt voor een betere hechting en binding met de baby. Dat is de basis voor een levenslang gevoel van veiligheid en een belangrijke bouwsteen in de verdere ontwikkeling van het jonge kind.

In deze opleiding leer je om de signalen van de baby te vertalen naar de ouder en de ouder te begeleiden in het maken van liefdevol contact met de baby door middel van zachte aanrakingen, bewegingen en het gebruik van stem en zang. Je leert op holistische wijze te kijken naar de binding tussen ouder en baby en vanuit hoofd, hart en handen deze binding zacht en liefdevol te beïnvloeden.

 

De gehele opleiding Holistische Baby & Dreumesyoga is erkend en geacriditeerd door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie (20 punten).

Data & Kosten

Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Baby- en Dreumesyoga  opleiding (basis- en aanvullende module) betaal je het aangegeven lagere scholingsbedrag . Prijzen zijn incl. opleidingsmap, audio’s van liedjes en materialen. Bij aanmelding ontvang je bericht over aanschaf van babypop om tijdens de lessen te gebruiken.

 

Voor wie?

De module is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) Therapeutisch werken met Baby & Ouder in hun werkzaamheden met deze doelgroep willen integreren en/of een eigen praktijk willen starten. De module Therapeutisch werken met Baby & Ouder is alleen als ‘losse’ dag te volgen i.c.m. basismodule Baby- en Dreumesyoga òf module Babymassage.

De module Therapeutisch werken met Baby en Ouder kan als losse bijscholing gevolgd worden. Een certificaat ontvang je bij het volgen dan de gehele opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga.

kristina-brockotter-3

Docent: Kristina Brockötter

Na mijn reis door Siberië, Mongolië en Tibet en de geboorte van mijn kinderen kwam ik dichterbij mijn essentie en mijn ware natuur. Ik verliet mijn technische baan als adviseur waterbouw en civiele techniek en begon verschillende opleidingen te volgen richting yoga, psychotraumatologie, psychologie, mindfulness en meditatie. Bij Arterre heb ik diverse opleidingen gevolgd w.o. de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga. Dit alles bleek het begin van een nieuwe reis naar diepere lagen en specialisaties t.a.v. het werken rondom zwangerschap, geboorte en de moederschap. (lees verder docenten pagina).

Onze locatie in Nijmegen is tevens goed bereikbaar vanuit België.
Vanuit België (grens Turnhout/ Eindhoven) naar Nijmegen is de reisduur per auto ca. 55 min